Půjčujete mobil svým dětem? Ohrožujete jejich zdraví

Které dítě současnosti by neznalo mobilní telefon? Také jej půjčujete svým ratolestem a jste rádi za chvíli klidu? Pak musíte vědět, jak moc je to nebezpečné! Co všechno se může stát?

Není to nic neobvyklého. Sedíte v restauraci a chcete se v klidu najíst. Nebo doma uklízíte a dali byste cokoli, aby se vaše dítě na pár minut zabavilo. Proto mu do ruky dáte svůj mobil. Děti ho milují. Hrají hry, a pokud jsou starší, komunikují se svými vrstevníky. Však taky podle statistik téměř 50 % všech dospívajících vlastní mobilní telefon již na základní škole – mnohokrát již na prvním stupni. A to je špatně…

Mobilní telefony a elektromagnetická pole

S vědomím, že používání mobilních telefonů mezi dětmi vzrůstá, a to alarmujícím tempem, je ještě více znepokojivé dozvědět se, že studie nyní začínají prokazovat některé mimořádně nepříznivé účinky elektromagnetických polí a radiofrekvenčního záření na tělo.

Jistá mezinárodní skupina vědců dokonce naléhá na vlády, aby zavedly přísnější předpisy pro používání mobilních telefonů, zejména kvůli nejnovějšímu výsledku jejich vyšetřování: Mladí lidé, kteří používají mobilní telefony před dosažením věku 20 let, jsou pětkrát častěji ohroženi maligními nádory mozku! (Pochopitelně, že se jedná o porovnání s dětmi, které mobily nepoužívají.) Uvádí se, že pokud nebudou přijata žádná opatření, můžeme skončit s epidemií rakoviny mozku u mladších generací.

Na, pohraj si, zlato!

Jistě, že je dobře, že vědci konečně zkoumají, jak celosvětová expanze bezdrátových technologií, jako jsou mobilní telefony, bezdrátový internet a jiné formy buněčného záření, ovlivňují naši lidskou biologii. Dokonce i vedoucí Institutu Cancer Institute v Pittsburghu, doktor Ronald B. Herberman, nedávno uvedl, že existuje jasná možnost přímého vztahu mezi užíváním mobilních telefonů a rizikem rakoviny. V konečném důsledku to aktuálně vypadá následovně.

Proč děti nespí a jsou podrážděné?

Podle studií se nedá popřít, že děti jsou nejvíce ohroženy radiačním poškozením, protože jejich mozky se stále vyvíjejí a jejich lebka je velmi tenká. Navíc extrémní nízkofrekvenční (ELF) vlny mohou nejen souviset s rakovinou, ale také přímo urychlují proces stárnutí, zvyšují úzkost, depresi, hněv a podrážděnost.

A zase ty hormony…

Doktor Neil Cherry z Lincolnské univerzity na Novém Zélandu naznačuje, že negativní účinky expozice vlnám ELF jsou způsobeny mechanismy, kterými vlny mění vápenaté ionty v našich buňkách. Podle něj používání mobilních telefonů může změnit jemnou rovnováhu melatoninu a serotoninu, čímž se vysvětlují poruchy nálad a problémy se spánkem a chronickou únavou. V podstatě vysoké množství radiofrekvenčního záření ohřívá tkáně v těle, což může mít negativní vliv na tkáň centrálního nervového systému. Tak co, ještě máte chuť půjčovat svůj mobil dětem, nebo jim předčasně pořizovat vlastní?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat