S dětmi u moře? Ideální místa pro rodinnou letní dovolenou

20.07.2018 | Děti a rodina

Rádi byste společně se svými dětmi vyrazili k moři a stále nevíte, kde je to pro vás a vaše ratolesti nejvhodnější? Vytvořili jsme pro vás seznam destinací, které nabízejí rodinám s dětmi nejen pohodlí, ale i spoustu zábavy, a to všechno za rozumné ceny.

Bulharsko

Pobřeží Černého moře nabízí rodinám s dětmi mnoho zábavných aktivit. Bulharsko se pyšní dlouhými a prostornými plážemi s pozvolným vstupem do moře, na kterých najdete nespočet vodních atrakcí, hřišť, barů a restaurací. Oblíbenosti se v posledních letech těší nejvíce Slunečné pobřeží, Primorsko nebo Zlaté písky. Slunečné pobřeží je dokonce oceněno modrou vlajkou.

Turecko

Znovu nalezené Turecko nabízí rodinám s dětmi všestranný komfort od stravování a ubytování, až po zábavu. Turecká riviera je vyhlášená svojí čistotou a přísnými nároky na hygienu. Součástí mnoha hotelů jsou větší či menší aqvaparky a mnoho okolních pláží se pyšní modrou vlajkou.

Španělsko

Španělsko je ideálním místem pro pozdní rodinnou dovolenou. Místo pevniny spíše vybírejte z ostrovních destinací. Na konci léta nebo začátkem podzimu jsou už příjemné teploty pohybující se okolo 26 stupňů a moře dosahuje nejvyšší teploty okolo 27 stupňů. Destinace jako je Mallorca, Ibiza a Costa Brava mají velice čisté, krásné, písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, a jsou tak pro dovolenou s malými dětmi přímo ideální.

Chorvatsko

Pro ty, kteří rádi cestují vlastním autem, se nabízí jako jedna z nejlepších destinací právě Chorvatsko. Hlavní výhodou je rozmanitost ubytování. Využít můžete nejen hotelů a penzionů s vlastními apartmány, ale ubytovat se můžete i ve stanech nebo mobilních domcích ve zdejších kempech, které jsou bohatě vybavené právě pro návštěvníky s dětmi. Díky tomu může být vaše dovolená skutečně nízkonákladová.

Itálie

Dalším místem, kam se rodiny vydávají autem je sever Itálie. Pláže s jemným pískem, pozvolný vstup do moře, poměrně dobrá cenová dostupnost a blízkost této destinace ročně přivádí do Itálie tisíce Čechů. Bibione, Caorle nebo také oblast Gargano v Apulii či Kampánii můžete navštívit díky krátkému dojezdovému času i s vaším miminkem a ubytovat se můžete v jednom ze zdejších pohodlných hotelů.

Nezapomínejte na prevenci

Ať už jedete autem nebo letíte letadlem, vždy mějte po ruce něco, co vaše dítě při delší cestě zabaví nebo uklidní jeho rozhoupaný žaludek. Nepodceňujte ani nákup opalovacích prostředků s vysokým faktorem, i když mnohé z nás odrazuje jejich vysoká cena. V jižnějších letoviscích se vyhněte konzumaci kohoutkové vody nebo ledu a i k vyplachování úst po čištění zubů používejte balenou, abyste předešli střevním obtížím. Vždy se předem informujte, jak daleko od vámi vybraného letoviska se nacházejí lékaři či pohotovost a ujistěte se, že vaše pojištění zahrnuje veškerá zdravotní ošetření. Při cestování s malými dětmi je zejména při plánování dovolené být ostražitější, ale o to více si pak dovolenou užijete v klidu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat