Komentáře k článku

ovace 16.07.2018

Není to snadné

Maartinka 16.07.2018

Myslím, že většina děti které nastupují ve dvou letech, tak ani polovinu z tohohle výčtu věcí nezvládají. Jde taky o to, že dávat do školky dvouleté dítě je dost brzy, nebo aspon mně to tak přijde. Každopadne ve školce se toho děti dost naučí.

bloodlady8 16.07.2018

Miluju takové ty věty - co v kolika měsících či letech by dítě mělo umětXD.Spousta maminek je potom zbytečně vystresovaná,když zrovna jejich dítě nezapadá do tabulek.Jak by ten svět byl nudný,kdyby všichni byli tak dokonalí.Vždyť neumějí zdravit dospělí a chceme to po dětech........

Špatná matka bloodlady8 16.07.2018

Musela bych se jít zastřelit ;). Synovi byly v dubnu 3 roky a ještě jsem od nej neslyšela "mami". Prostě nemluví. Rozumí všemu, ale nemá potřebu mluvit. Stejně tak jídlo má na háku. Nechce se nechat krmit, nechce jíst sám, je to BERAN! Doktoři nás posílají od čerta k ďáblu a náš malej se všemu jen směje 😁. Nočník zvládá, ale na záchod nechce a venku taky zapomíná. Do školky ho samozřejmě nevzali, evidentně jsem jako matka selhala 😱

aster Špatná matka 19.07.2018

Já měla doma něco podobného - v necelých třech letech měl svou vlastní řeč - já mu rozuměla, tak to neřešil. Jenže jsem musela do práce, tak nastoupil do školky a paní učitelky mě ujistily, že to není problém - a nebyl - do konce týdne mluvil normálně, protože zjistil, že mu nikdo nerozumí XD dneska se všechno moc řeší, tam, kde kdysi stačilo plácnutí po zadku, běží se dneska k psychologovi. Co by dítě mělo nebo nemělo umět v daném věku - to je tak individuální - někdo si prostě dává na čas a pak, když musí, dožene to v rekordně krátké době.

V. 15.07.2018

Do školky mohou děti už od 2 let! Vážně tohle vše dvouleté děti umí??? Nebo udělal někdo na ministestvu chybu???

Míša V. 16.07.2018

Dvouleté děti to mají trošku jinak... Nebo alespoň u nás ve městě. Ve třídě je jich méně a seznam věcí, které by měli zvládat je jen základní... dojít si na záchod, jíst lžičkou, pozdravit, poděkovat, uklidit si hračky... Naše neteřinka nastupuje teď v září a natřela by jim to i s vidličkou :-D

Anonym V. 16.07.2018

Jako dvouleté dítě se bere i dítě, které má např.za měsíc 3 ;) a ano, obě dcery při nástupu ve 2 a třičtvrtě letech tohle zvládaly, jinak bych si je tam dát nedovolila. Ale ovšem kde vzal autor tkaničky a knoflíky teda netuším :D pokud si dobře pamatuji z rodičovské schůzky, naše paní učitelky je tyto věci pomáhají naučit až v predskolacich.

aster Anonym 19.07.2018

Každé dítě je jiné a každé zvládá různé věci podle svých možností - některé děti chodí už v 10 měsících (bez opory) a některé až ve 14 měsících a obojí je v pořádku. Od toho je mateřská, aby matka měla čas všímat si - např. toho, že dítě je schopné říct si o nočník, nebo začít jíst samo lžičkou, samo se oblékat apod. - určitě zpočátku vždycky potřebuje pomoc - některým to jde dřív, některé potřebují více času, ale porovnávat děti jako cvičené opice...;*( A pak ty zbytečné odklady např. školní docházky - jsou případy, kdy to je nutné, ale v poslední době mám pocit, že je to spíš móda.

Monika 15.07.2018

ve 4 letech si umí zavázat tkaničky? Většina to neumí ani ve škole.

Iveta Monika 16.07.2018

Co ja vim tak muj vnoucek se to opravdu poradne zavazovat naucil az ve 2 tride. Hodne detem to dela dlouho problemy i ve skole natoz aby to zvladlo 4lete dite....tak to je opravdu desny nesmysl. To bych chtela videt na vlastni oci a pak bych mozna verila!!!!

Míša Iveta 16.07.2018

Já se to naučila někdy ve čtyřech maximálně v pěti letech... do té doby suchý zip... to je dobrý kompromis... Asi se to musí brát s rezervou :-D

helus 15.07.2018

Co neumí,to se ve škole snad naučí.

Kristyna04 15.07.2018

Školka nás teprve čeká :-)

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat