Komentáře k článku

Mirka Fouskova 26.08.2018

Jsem matkou dcery s dow.syndromem a mohu rict,ze je to nejuzasnejsi clovek,ktereho znam a mam.

Gallaxy 26.08.2018

Mám zdravého ročního syna a vůbec si neumím předstvit jaké to musí mít. Ale všechny maminky, které mají mimořádné dítko obdivuji a myslím si, že udělali správně, když mu dali život.

táta 26.08.2018

Máme dceru už 25 let. Ani jednou mne nenapadlo přemýšlet o tom, že jí dáme do ústavu nebo týdenního stacionáře. Má své mouchy, ale to samé mohu říci i o jejich třech bratrech a nejstarší dceři.

vendulka48 táta 26.08.2018

Závidím Vám... u mého druhého těhotenství před 38 lety byl diagnostikován DS. Bohužel, tenkrát jen dle RTG v 5.měs. těhotenství. Odběr plodové vody nebyl, jen radiologické vyšetření. Setrvala jsem v hospitalizaci přes 4 měsíce. Doma jsem měla zcela zdravou půlroční dcerku. Na mé pochyby stran všech testů a vyšetření, mi bylo sděleno, že není důvodu těhotenství přerušit. Dokonce jsem měla naplánovaný porod "císařem", protože miminko mělo před sebou vcestně "lůžko". Asi tušíte, nic nedopadlo dobře. Chlapeček, který se mi narodil, měl tolik genetických vad, že 2 měsíce po porodu zemřel. Věřte, nic horšího jsem dosud neprožila. Zaplať Bůh, mám zdravou dceru, je jí dnes 39 let a má 3 krásná, chytrá a zdravá vnoučátka. Nikdo mi trápení před téměř 40 lety nenahradí. Nelze se přes to povznést. Manželství mi skončilo rozchodem a já jsem dnes šťastná z radosti z vnoučátek...

táta vendulka48 27.08.2018

To je mi moc líto. Dcera se narodila s kataraktou obou očí. U jednoho oka proběhlo několik operací a má v něm umělou čočku. To druhé je také po operaci, ale bohužel vidí jen světlo a tmu. Malou chybičku na srdci. Ale ta se srovnala sama. Zato je to potvora jak má být.

Kacka 26 26.08.2018

Mela jsem pozit.test na ds ani na vterinu jsem nevahala ze bych si syna nenechala nesla jsem ani ma odber plodove vody nemelo to pro me vyznam a narodil se mi zdravy kluk ktery uz jde v listopadu do skolky

Kateřina 26.08.2018

Lepší je děti nemít, ať zdravé. či postižené, jsou bohužel jen zlo a trápení

Markéta Kateřina 26.08.2018

Myslím, že Vy jste jedno velké zlo pro naši společnost. Respektuji, když děti někdo mít nechce, ale psát, že jsou zlo? Asi je nemáte nebo nemůžete mít, proto taková zahořklost ve Vás....

Jura Markéta 26.08.2018

Já bych neodsuzoval předem, nevíte jaké má kdo životní zkušenosti, spíš bych naopak řekl že Kateřina děti má, ono i když uděláte první poslední nikdy nevíte jestli za pár let by jste s chutí nenapsala to samé, bohužel život nejni fér osobně mám v blízkosti dost odstrašující příklad že to platí.

Jura Markéta 26.08.2018

Já bych neodsuzoval předem, nevíte jaké má kdo životní zkušenosti, spíš bych naopak řekl že Kateřina děti má, ono i když uděláte první poslední nikdy nevíte jestli za pár let by jste s chutí nenapsala to samé, bohužel život nejni fér osobně mám v blízkosti dost odstrašující příklad že to platí.

aster Markéta 27.08.2018

Je dobře, že lidé jako Kateřina děti nemají - dovedete si představit, co by z nich taková matka vychovala? ;*(

glady 26.08.2018

je to hodně smutné mít postižené dítě

Jura 26.08.2018

Kluk je autista a když se občas manželka diví jak to nesu v klidu říkám jí a proč se mám nervovat je jinej ale neohrožuje ho to na životě, kdyby měl leukemii to je opravdu neštěstí to bych celé noci nespal. Je to záhul jako s každým dítětem co má njaký problém a někdy fakt hodně moc ale nemít ho si neumim představit.

vivi11 27.08.2018

smekám před všemi co mají postižené dítě a starají se o něho

Drozd obecný 27.08.2018

Děti s DS jsou schopné do určité úrovně se něčemu naučit, ale rozhodně nesouhlasím, že jsou stejně vzdělatelné jako děti zdravé. Naprostý nesmysl! Je nutné říci, že většina z nich nikdy nedosáhne takové úrovně, že bude schopno žít bez dozoru jiných osob. Pro rodiče lidí s DS to znamená celoživotní zvýšený dozor a péči.

vera 27.08.2018

V té době, kdy se nedalo zjistit, že dítě se narodí poškozené nebo s downovým syndromem, že tedy bude mít o jeden chromozom navíc, bylo těchto dětí málo. Pokud se toto v rodině vyskytlo, další generace měla obavy, aby takové děti neměla. Vzpomínám si jen na jednu holčičku - tedy, když mně bylo šest, ona už měla osmnáct, ale chovala se jako holčička. Ovšem, tehdy ženy starší 36 let rodily jen zřídka. Pokud jsem dobře četla, tak DS se objevuje u starších rodiček. V současné době není výjimkou, že rodí starší i staré ženy. U žen starších 37 let, byla doporučováno vyšetření plodové vody. Nevím, jak je to dnes, ale zřejmě se tomuto vyšetření starší ženy nepodrobí anebo, přestože vědí, že se jim narodí dítě postižené s DS, donosí je, porodí a pak se o ně starají. Viděla jsem starší matku s dvojčaty, z nichž jedno vypadalo jako normální dítě a druhé mělo znaky DS. Na to nemusí být člověk lékař, to pozná každý. Oči, výraz obličeje, rty... Ať si dělá každý, co chce nebo co mu společnost povolí, ale já, osobně, bych postižené ditě na svět nepřivedla.I když, asi jsem měla štěstí, že jsem rodila mladá, obě děti zdravé a chytré.

HPNP vera 29.08.2018

O jakém dřív je řeč? Před dobou antikoncepce ženy prostě rodily, dokud to šlo, rodička přes 40 let rozhodně nebyla žádná výjimka. Dětí takto postižených bylo málo spíš asi proto, že pro přidružené nediagnostikované vady dřív umíraly a nebo je za komunistů nastrkali do ústavů jako ostatní postižené, takže je nikdo neviděl.

Jana 27.08.2018

Před pár lety jsem odjela do porodnice porodit naprosto zdravé dítě a ejhle i při té nejlepší péči v těhotenství v jedné z nejlepších poraden se nám narodil syn s DS. Takže žádná možnost výběru “ano” či “ne” v těhotenství. V porodnici se s námi po porodu tedy vůbec nepiplali,spíše naopak a opakovaně nabízeli ústavní péči, bylo to těžké období, ale nakonec jsme s manželem vše zvládli i přes zdravotní problémy syna. A výsledek, už teď vím, že v mnoha směrech bude lepší než zdravé dítě. Oni totiž na rozdíl od nás “normálních” neztratili tu obyčejnou, přirozenou radost ze života a já děkuji, že nás učí se znovu radovat i s prostých věcí. A vím, že i naši starší dceři už teď dokáže v některých věcech otevřít oči.

helus 27.08.2018

Znám dítě postiženéDS.Je velmi chytré a milé.

ovace 27.08.2018

Nemám zkušenosti

Siraellen 27.08.2018

Každý jsme nějaký

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat