Komentáře k článku

deeana 03.09.2018

Věřím, že to tak je.

Ren 02.09.2018

Mě kdysi šokovalo, když učitelka v MŠ doporučila odklad, protože je dcera malá - a špatně by se bránila šikaně. Obávám se, že je něco špatně, když TOTO je argument, bohužel.

Jana 02.09.2018

já šla jako listopadové dítě také dost brzy,ale nikdy jsem nepocitovala nevýhodu

Eva Pešková 31.08.2018

Myslím, že všechny ty zbytečné odklady jsou na škodu. Zažila jsem v MŠ coby učitelka normální děti s odkladem. Ve školce se nudily, školka jim už neměla co nabídnout a vlastně se jejich vývoj zbrzdil. A skoro 16 letý výrostek v 8.třídě taky není dobré.Já sama jsem prosincová, šla jsem do školy dřív a byly to samé výhody.Argument o prodloužení dětství je nesmysl. Většina dětí se touží učit. Taky jedna matka říkala, že její syn má odklad, protože je hravý. Ale všechny 6 leté děti jsou hravé. To by do školy nemohl jít nikdo.

Z 31.08.2018

Nic na tom neni spatneho! Ja sla o rok pozdeji na zakladku, na stredni skolu jsem chodila do prvaku a zjistila, ze me obor nevyhovuje. Prihlasila jsem se na jinou stredni, ktera me bavila, pote VOS. Takze 2 roky rozdil? Vubec to nebylo na skodu! 😊

asd 31.08.2018

Taky vezměte v úvahu faktor zvaný šikana. Každej agresivní debil, jehož děti ve škole terorizují ostatní, si chce ulehčit práci a proto dá svému dítěti odklad. Já jsem nebyl nějaké neduživé dítě, ale jako červencovému se mi proti podstatně starším agresorům bránilo dost blbě.

Ivka 31.08.2018

Nesmysl! Já jsem listopadová a do školy jsem šla vlastně o rok dřív. Bydleli jsme na vesnici a naši nechtěli, abych zůstala jako jediná ze třídy ve školce, když všichni ostatní už šli do školy. Nikdy mi to problémy nedělalo a bylo fajn být pořád nejmladší (a dnes na srazech spolužáků ještě víc *15* ). Synové jsou oba podzimní a šli tedy o rok později. Přesto začátky nebyly nejlehčí, u toho zářijového ještě víc než u listopadového. Naštěstí se to časem srovnalo a ten rok jim spíš chyběl, když byli na vysoké. Prostě každé dítě je jiné, nedá se říct, že by pozdější nástup byl nějaké plus. Možná v prodloužení období bezstarostného dětství, ale v dalším životě už ne.

životní zkušenosti 31.08.2018

No, na počátku to vypadá jako velká výhoda. Ale zkuste si dopočítat v kolika letech bude Vaše dítko maturovat, či vyjde z VŠ. Mám v blízkém okolí případy, kdy právě plnoletí kluci (mezi druhákem a třeťákem střední školy) se rozhodli zanechat školy a jít pracovat (sádrokartonář ve strýcově firmě za 15 tisíc nebo do stánku za 12 tisíc) a nedali si vysvětlit, že na této úrovni výplaty už zůstanou. Jeden si to nakonec dal vymluvit za tučné kapesné a už dostudoval na VŠ stavařinu, druhý (máma sama na 3 děti) má tedy jen základku a stále prodává, sice na lepším ALE měl navíc, byl to výborný student. V osmnácti letech viděli vlastní peníze, na budoucnost nemysleli a nikdo s nimi nepohnul . ,,Jsem plnoletej tak si budu dělat co chci!!) /ale nemáš dostudovanou ani střední školu, to si budeš celej život psát ,,základní vzdělání?" Jo , budu.. Takže si taky uvědomte, že to Vaše roztomilé předškolní dítko bude za pár let ve druháku na SŠ plnoleté a ten rok jemu i Vám bude chybět..

M.L. 30.08.2018

Jen bych se chtěla podělit s osobní zkušeností. Máme holčičku narozenou 5.9 a vyřizovali jsme "předčasný" nástup do školy, aby mohla jíd od 6 let. Vše probíhalo naprosto v pořádku, první třídu máme úspěšně za sebou a určitě nelituji.... Myslím, že by nejvíce měli cítit a hlavně rozhodovat rodiče o tom zda dát či nedat svoje ratolesti do školy v 6 letech nebo vyčkat do 7. Já si osobně myslím, že v dnešní době je časté dávání odkladů a kolikrát i naprosto zbytečné, a pak bohužel je v první třídě mix věku od 6let až do 8let. Je potom velmi těžké, srovnat a docílit toho aby byla celá třída na jedné "lodi"....

Siraellen 30.08.2018

není na tom nic špatného

prastenec 30.08.2018

Já měla odklad kvůli oslabené imunitě a teď na VŠ mi to chybí a budu si muset platit zdravotní pojištění. Takže se to opravdu vyplatilo. :-/

Karolína prastenec 30.08.2018

A jak můžete vědět, že by jste studium bez odkladu zvládla. Jestliže jste měla oslabenou imunitu, patrně jste často marodila a Vaši rodiče to mysleli dobře. Mimochodem, přeci můžete pracovat na dohodu o pracovní činnosti a budete mít uhrazené nejen zdravotní pojištění, ale i sociální. Od roku 2010 není studium počítáno do odpracovaných let a vzhledem k tomu, kolik budete muset odpracovat pro vznik nároku na důchodu mi to přijde velice nezodpovědné. Ale patrně se domníváte, že do důchodu je hodně daleko. Myslím si, že každý student může u studia pracovat na zkrácený úvazek, tisíce lidí studují při zaměstnání a zvládají to.

aster Karolína 31.08.2018

No, jestli máte na mysli většinu dnešních "takzvaných" vysokých škol, tak máte pravdu, protože na těchto školách může studovat každý, kdo má hlavu, dvě ruce a dvě nohy (a ani to nemusí mít...) přínosem pro studenta může být práce v oboru, který studuje - jenže to taky nejde u všech oborů nebo je to přinejmenším dost složité.

Andrea aster 01.09.2018

Jste si opravdu tak jistá, že každý student může pracovat na zkrácený úvazek? Zřejmě jste asi nikdy žádnou pořádnou VŠ nestudovala (nemyslím tím nějaký UJAK, Metropolitní univerzitu a podobné paskvily). Moc si nedokážu představit, že takový student medicíny, který po večerech sedí doma , učí se tisíce latinských nazvu a v létě má 8 týdnů neplacené praxe v nemocnici, chodí ještě někam na brigadu...

Karolína Andrea 01.09.2018

Ale jděte, vystudovala jsem právnickou fakultu, k tomu dvě děti a zaměstnání. Žádná jako vysoká škola, pěkně státní a nikoli v Plzni. Mé děti naprosto bez problémů zvládaly studium a brigádu, opět náročná škola Fakulta aplikovaných věd a další studium v zahraničí, kde byla brigáda nutnost, aby dosáhl na stipendium. Vaše úvaha nad tím, že student medicíny nemůže chodit na brigádu je úsměvná. Může, dokonce jednu takovou studentku znám. Ostatně, až se bude lékař připravovat na atestaci také u toho bude pracovat a některé lékařky k tomu mají dokonce rodinu. Víte je to vždy o schopnostech, pokud pro mne studium vysoké školy znamená, že budu od rána do večera v knihách, tak to nejsem moc dobrý student. Každopádně, brigáda a nejlépe v oboru je vždy velký bonus po dokončení studia, protože už máte rozhled ve svém oboru a nějaké zkušenosti. Bohužel z mé zkušenosti, chodí v poslední době z vysoké školy neschopná individua, která nejsou schopné řešit jakýkoli problém a čekají, že ho za ně někdo vyřeší. Chybí tah na branku. Možná, kdyby měli trochu praxe, bylo by to lepší, takhle mám občas pocit, že mluvím s někým kdo pracuje v cool- centru a umí řešit situaci, pouze tehdy, pokud jí má popsánu v manuálu. Brigádou se ještě nikomu ruce nezkrátily a hlavně být do 26-ti let závislý na rodičích je docela trapné. Nejlepší je přestat kňučet a začít něco dělat

helus 30.08.2018

Moje děti šly o rok později do školy.Prodloužily si dětství.

ovace 30.08.2018

nemyslím si

Helena 30.08.2018

To je nesmysl. Jsem narozená koncem srpna, syn v polovině srpna. Oba jsme šli v čerstvých šesti letech do 1. třídy. Ve třídě jsme neměli nejmenší problémy. Syn je teď na osmiletém gymnáziu, já mám VŠ a skoro do maturity jsem všechno zvládala "levou zadní". Tenhle článek je jen škodlivé nabádání k odkladům, které spoustě dětí vůbec neprospějí. Naopak je problém, když se "prošvihne" ta správná doba, kdy je dítě zralé a natěšené a místo školy se brzdí ve školce.

Ivana 30.08.2018

Já jsem šla do školy v čerstvých 6 letech a považuji to jako výhodu. Jsem teď na architektuře, což znamená vystudovat ve 26, kdybych šla o rok později. Takhle dostuduji ale o rok dříve, což mi přijde super. Navíc ve škole jsem teda pozadu nikdy v ničem nebyla, spíš naopak.

konatovka 30.08.2018

Já bych řekla, že sedm let je ideální. Mojí vnuci šli do školy právě v tomto věku a bylo to fajn.*1*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat