Přírodní prostředky pro léčbu nočního kašle u dětí

Když máte malé dítě, které v noci dostane kašel, může to být frustrující jak pro něj, tak i pro vás. Chcete znát tišicí možnosti? Tady jsou – ty přírodní!

Bezesná noc není nic příjemného, navíc když je nepřetržitý kašel dítěte doprovázen zvracením. Naštěstí existuje několik účinných a bezpečných léků, které ocení každá maminka nebo tatínek v roli pečovatele. Na co se i vy můžete spolehnout?

Med

Med je jedním z nejlepších alternativních léků proti kašli, který nevykazuje žádné vedlejší účinky. Výzkumy naznačují, že je dokonce účinnější než většina sirupů z lékárny. Zkrátka a dobře, jeho protizánětlivé, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti jsou legendární. Již polovina čajové lžičky medu těsně před spaním vašemu potomkovi uleví. Pokud je vaše dítě dostatečně staré, můžete mu připravit medový roztok složený ze lžičky medu a vody. Tento roztok se kloktá, neboť pomáhá při infekcích krku.

Solné kapky

Některé teorie tvrdí, že není vhodné med podávat kojencům, kterým nebyl ještě ani rok. V této situaci jsou prý užitečnější solné kapky. Pokud má dítě ucpaný nos a válčí s dechem, pár kapek fyziologického roztoku mu bude jen k užitku. Slaná voda navíc pomáhá s rozpouštěním hlenů.

Tekutiny

Když vaše dítě prochází obdobím kašle, zvyšte příjem tekutin, abyste situaci zmírnili. Vhodné jsou ovocné džusy, ale i lahodná kuřecí polévka, teplý čokoládový nápoj nebo vlažný jablečný ocet. Zvýšený příjem tekutin potlačuje tvorbu hlenu, což usnadňuje léčení.

Vlhkost

Vlhkost pomáhá otevřít dýchací cesty a usnadňuje dýchání. Proto se postarejte o mlhu a páru. Ostatně, v koupelně se něco takového vyloženě nabízí. Použijte teplou sprchu a nechte po dobu 15 minut zavřené dveře. Tato metoda nazální dekongestace byla uznána pediatry jako účinná a přímočará. Pokud to dítko nemá rádo, udělejte z toho zábavu. Do koupelny přineste občerstvení nebo hračky. A co dalšího můžete pro svého pacienta udělat?

Osvědčená a platná doporučení

Bonbóny proti kašli se nedoporučují dětem mladším tří let. Nejenže představují vážné nebezpečí udušení, ale mohou mít i závažné vedlejší účinky. Lékaře vyhledejte vždy, když kašel trvá déle než tři dny, dítě začíná krvácet, má teplotu a při kašlání vydává zvuk podobný štěkotu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat