Věci, které jsou v dětské výbavičce prakticky zbytečné

07.10.2018 | Děti a rodina

Výrobci dětského a kojeneckého zboží se dnes předhánějí s všelijakými „vychytávkami“ a nepřímo nutí rodiče v očekávání myslet si, že se bez nich jistojistě neobejdou. Maminky pak místo spoření na období mateřské dovolené nezřízeně nakupují všelijaké vymoženosti. Které z nich skutečně nepotřebujete?

Koš na pleny

Jasně. Koš na pleny je dokonalá záležitost, ale ne v domácnosti. V porodnicích, kde je vysoká koncentrace miminek a tím pádem i pokakaných plenek, se koše na pleny jistě hodí, ale vážně doma chcete mít koš, do kterého se vejde až osmdesát podělaných kousků? A co teprve ty ceny za speciální igelitové pytlíky, které do nich patří, ale které ve skutečnosti zase tak speciální nejsou.

Ultrazvukový sterilizátor

Teplá voda z vodovodu už dnes stačí jen málokomu. Dřív se dudlík od písku očistil v puse maminek nebo se jednoduše schoval a umyl se až doma, dnes s sebou maminky nosí celou antibakteriální laboratoř a dudlíky zbavují 99,8 % bakterií za pomoci ultrazvukového záření, vesmírného bzučení a kryptonitového prachu. To vše za obrovské peníze a nejistý výsledek. Nakonec, když vaše dítě chytí nějaký bacil, která z vás nechá otestovat svůj sterilizátor, zda skutečně vysterilizoval veškeré zárodky z dudlíků a lahví, a není tedy na vině jeho nefunkčnost?

Přebalovací pult

Přebalovací pult je bezvadná a praktická věc. Jen je škoda, že ho téměř vůbec nepoužijete. Většinou totiž zaujímá své místo někde, kde ho tak často nepoužijete a tam, kde by potřeba byl, se zase nevejde. Nakonec se vám nevejde už dítě na něj a skončí ve sklepě nebo na prodejním portálu jako „téměř nepoužitý – jako nový“. A vy dál vesele přebalujete na posteli.

Hrací deka

Krásná, barevná, se spoustou interaktivních funkcí, jenže dokud je miminko malé, leží na zádech a deku nevidí. Když už může být na bříšku, je otázka několika týdnů, než se naučí plazit a zájem o deku bude fuč. Když vezmeme v potaz, že se nejedná o zrovna levnou záležitost, připadá nám taková věc na těch pár dní opravdu zbytečná.

Monitor dechu

Monitory dechu jsou jistě výborná věc, pokud máte miminko, které se narodí s nějakou vadou nebo přišlo na svět předčasně. Maminky se ale často k jeho koupi uchylují i z preventivních důvodů. Bohužel, čím více má maminka o miminko strach, tím dříve spustí monitor dechu planý poplach. Udělá to jednou, připraví vás o nervy, a když to udělá podesáté, většinou letí do sklepa nebo na reklamaci. Málo legrace za spoustu peněz.

Trička a mikiny s kapucí

Komu by se nelíbily všechny ty stylové kousky, zmenšeniny dospěláckých oděvů, roztomilá trička a mikinky? Poté, co si jich nakoupíte od každého po deseti kouscích nakonec zjistíte, že v tričkách táhne na zádíčka, kapuce tlačí za krkem a že nad klasické bodyčko prostě není.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat