Komentáře k článku

helus 25.10.2018

Na oblečení jsem dohlížela.Nechávala jsem jim volnost při výběru.

Ivka 25.10.2018

Dcera často odmítá vzít si mikinu nebo svetr a pak klepe kosu. Je hodně zimomřivá, ale říct si nedá. Holt frajeřina nezebe. Pak má úplně modrou pusu. :-(

Sára 25.10.2018

Je nutné si uvědomit, že když dítěti vnutíte čepici, protože podle vás je venku zima, stejně si ji za rohem sundá. Dělali jsme to přece všichni, ne? Přece nebude trapčit s čepicí, když jde do školy...Já ty děti chápu. Odjakživa jsem totiž horkokrevná a nesnášela jsem čepice a šály. A mám to i nyní. Nechápu, ženy, které si na sebe namotají kilometrovou šálu. To je fakt taková zima? Já třeba dokážu jít i s rozepnutou bundou v 0 stupních. Prostě je mi horko a nikdo mě nepřiměje si dát čepici, protože je 0 stupňů a podle kalendáře je zima...V zimě ve škole jsem byla jediná v krátkém rukávu a stejně mi bylo horko, zatímco ostatní spolužačky měly na sobě dlouhý rukáv, mikinu nebo svetr a ještě nejlépe nějakou šálu.

lajika Sára 26.10.2018

jasně - já sice nejsem kdovíjak otužilá, ale čepici jen na polár a šálu nikdy. Šála je úplně zbytečnej kus oblečení, hřeje jen minimálně, překáží maximálně, na krk stačí zapnout bundu až nahoru. Na čepici mi zase vadí, že mi zhoršuje vnímání - tlustá čepice přes uši brání slyšení a všeobecně mám takovej pocit horší orientace v prostoru když necítím na hlavě okolní vzduch. Nevím jak to vyjádřit. Samozřejmě když je mínus dvacet, případně hodně ledovej vítr, bez čepice se neobejdu, ale jinak...

Dominika 25.10.2018

Já třeba nechápu, jak každý začne bláznit a jančit, když se ochladí o 5 stupňů (např. z 15 na 10). Každý vytáhne šály, čepice (nebo ještě lépe kulichy), tlusté bundy a rukavice. To mám nutkání se těch lidí zeptat, jestli je opravdu taková zima. A přitom je třeba 10 stupňů.

Petr 25.10.2018

Mě se líbí, když jdu v teniskách, třeba když je sedm stupňů a je mi docela chladno od nohou a vedle mě ženská v lodičkách. Kurvit si zdraví a pohodu k vůli parádě nepochopím. A stejně moc parády neudělá, když má nohy polepené náplastma. Takže se nad sebou ženský zamyslete!

lajika 26.10.2018

To je mi záhada, kde se vzala ta legenda o tom, že "nejvíc tepla uniká přes hlavu". Myslím, že jednoduchej pokus vyrazit si ven 1. nahatej jen v čepici 2. plně oblečenej bez čepice, by asi velice rychle dokázal, že je to blbost.

Kristyna04 26.10.2018

Zatím máme miminko a to se oblékat musí :-) Já jsem celkem zimomřivá a tak sebez teplého oblečení neobejdu :-D hlavně nohy musím mít v teple :-)

Radek 26.10.2018

Že nejvíce tepla utíká přes hlavu je nesmysl. Záleží jak se to vezme. Zde popsané není validní. Není to poprvé co danou desintepretaci vidím/slyším, proto vysvětlím. Lidské tělo (100%) lze rozdělit na hlavu, trup, končetiny. Na hlavu připadá asi 10% povrchu těla, čili 1/10. Hlava se tedy na naší termoregulaci podílí jen 10%. Můžeme tak mít deseti procentní úbytek tepla hlavou. Věta: "nejvíce tepla uniká přes hlavu", je tak sama o sobě nesmysl. Je pravdivá, podáme-li informaci jako: při správném oblečení (při absenci čepice) nám největší tepelnou ztrátu způsobuje hlava, proto je vhodné nosit čepici. Je to jako mít zateplený dům a nemít okna. Je to logické, ale bohužel někteří lidé dokáží tuto větu (nejvíce tepla utíká přes hlavu) dostat do extrému a tvrdit že čepice je důležitější než svetr. Tito lidé si za svým tvrzením skálopevně stojí a odvolávají se na podobné články. Je proto dobré, uvede-li autor dané tvrzení do formy: "jsme-li teple oblečeni, ale nemáme čepici, nejvíce tepla nám utíká hlavou." Bohužel se domnívám, že i toto tvrzení dokážou jistí lidé pochopit špatně, avšak správná osvěta populace nikdy neškodí.

Klára 29.10.2018

Dítě nemá důvod nám lhát... tak určitě. Kromě případů, kdy má pocit, že by nebylo před kamarády dost "cool a in", kdyby mělo svetr. Nebo kromě případů, kdy se nechce zdržovat od stavění hradu z písku oblékáním. Nebo kromě případů, kdy se nepůjde obléct, protože by mu záludní kamarádi mezitím zabrali houpačku. Atd. ... Ale jinak odpovídá vždy upřímně XD

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat