Komentáře k článku

Dejva 14.11.2018

No je videt ze jsme vsichni asi zakomplexovani ze tady piseme takove vztahovacne kydy......

Siraellen 13.11.2018

To jsem nevěděla

ovace 13.11.2018

Mám syna a jsem spokojen

Navždy rád bezdětný 13.11.2018

To si nevyberete. Holky jsou hloupější a kluci otravnější.

Trémon Navždy rád bezdětný 13.11.2018

Spíš naopak, holky otravnější a kluci větší tupouni.

Jana 12.11.2018

Myslím, že mám stejně ráda dceru i syny. Ale jeden moudrý muž mi kdysi řekl, že dnes je opravdu lepší mít dcery, protože dcery se vracejí domů víc než synové a víc se drží původní rodiny. Něco pravdy na tom bude.

Katka 12.11.2018

Podívejme se do hračkárny a je nám hned jasné co učíme děti. Podívejme se na hračky kluků a hračky holek. Jak je rozděluje celá společnost. Kdo koho máme raději nejde říci každý normální rodič chce mít rád stejně všechny svoje děti. Kluky se učí bojovat, holky se učí vařit a starat se o dítě. Není divu že je tolik rozvodů.

Lida Katka 12.11.2018

Za mého dětství to nebylo jiné. Jenže já si tu pistolku stejně vynutila a lítala s klukama i tak. No a ve vnuceném kočárku jsme vozili munici.

aster Lida 12.11.2018

My jsme zase přivazovali panenky k "mučednickým kůlům" a stříleli jsme po nich z vlastnoručně vyrobených luků...celé dětství jsem poslouchala několikrát denně "pane Bože, co z té holky vyroste..." *4*

Lentilka aster 13.11.2018

Jenže když si holka hraje s pistolí, autíčky nebo lítá s klukama a obléká se jako kluk, je naprosto všechno v pořádku. ;-) Ale běda když by si kluk chtěl hrát s panenkou, nebo si obléknout holčičí šaty, to na něj hned budou všichni koukat jako na úchyla.>:( V tomhle mi společenská pravidla připadají dost nešťastně nastavená a ať mi nikdo netvrdí, že to také společnost nerozděluje.>:( Navíc jak už zde bylo zmíněno, jsou kluci i geneticky a zdravotně více zranitelnější, mě je jich naopak moc líto. Sice jsem ráda, že jsem holka, ale až budu mít jednou děti, tak rozhodně bych nepreferovala víc dceru před synem, to mi připadá hloupé.

aster Lentilka 13.11.2018

Na tom, že kluka baví víc panenky, nevidím nic špatného - s těmi sukněmi je to k zamyšlení *16* ale nesouhlasím s vámi v tom, že se preferují holky - opak je pravdou, vidím to kolem sebe. A bohužel to dělají chlapi i ženy a štve mě to od dětství "on je kluk, to je normální..." za totéž dostane holka minimálně "držkovou".

Jitule aster 13.11.2018

Souhlasím s Lentilkou, že kluci to mají v tomhle fakt těžší, protože když se klukovi budou víc líbit panenky než auta, tak hned si každý bude minimálně ťukat na čelo. No a s holčičím oblečením to už je úplná katastrofa. Přitom mě osobně to připadá tedy jako diskriminace, ať si přece každý nosí co chce! Já v dětství běžně nosila oblečení po starším bráchovi i do školy a nikdo to absolutně neřešil, tak fakt nechápu, proč je tak strašné kdyby si kluk chtěl vzít sukni nebo šaty. A všimněte si, kolik je například v prodeji časopisů jen pro holky, v trafikach jsou k máni i různé balíčky s ozdobami a hračky pro holky, viděla jsem i kider vajíčka s růžovým vrškem speciálně pro holky, ale pro kluky nic takového není! Ale zase naopak nesouhlasím s tím, že by klukům všechno procházelo, u nás zase naopak všechno (a kolikrát i neprávem) odnášel brácha, protože když jsem něco provedla, tak vždycky dostal seřváno nebo výprask on, že je starší, má být rozumější a dávat na mě pozor a když to byla doopravdy prokazatelně moje vina, tak se to přešlo tím, že jsem holka a maximálně jsem dostala vynadáno, zatímco on vždy za stejný nebo i menší průšvih dopadl mnohem hůř. *6*

Tercais Jitule 13.11.2018

Víte proč se holky smí obékat jako kluci, ale kluci jako holky ne? Patriarchát. Ženskost je totiž v naší společnosti brána jako slabost.

aster Jitule 14.11.2018

Ty sukně mě nepohoršují, jen nechápu, proč by chtěl někdo nosit něco tak nepraktického, když nemusí :-) Já jsem zažila to "upřednostňování" kluků v rodině i ve škole - o školce už ani nemluvím. Ale fakt je, že manžel "razil" cestu své mladší sestře nějak tak, jak to popisujete. Ono je asi taky rozdíl v tom, jestli je starší kluk nebo holka (sourozenci).

Alča aster 17.11.2018

Mě tedy šaty nebo sukně připadají pohodlnější než kalhoty, ale je fakt, že si v tom kluka moc nedovedu představit oblečeného...:-p;-) No a u nás doma jsem teda byla v dětství taky protěžovaná spíš já než brácha a jak tady už někdo psal, taky mi procházely průšvihy mnohem víc než jemu, takže na tom asi něco bude.

Bublinkaa 12.11.2018

Myslím, že poslední dobou je to dáno hlavně tím, že holčičky mají obecně mnohem nižší riziko neurovývojových vad. A to snad až 5x. Holčička je geneticky jistější. Nemám to z vastní hlavy, ale od přední genetičky a je pravda, že v současné době mám kolem sebe spoustu známých, kde mají kluci nějaký problém - autismus, ADHD, různé stupně retardace aj...., ale jen 1 jediná holka s potižením a to ještě slaboučkým. Sama mám také 2 děti, kluka a holku, miluju je oba stejně.

Tercais Bublinkaa 13.11.2018

Ono to ale není tím, že by holky byly méně nemocné. Ony jsou jen hůř diagnostikovatelné. Protože třeba ADHD se u kluků projevuje výbušností, neklidem, "zlobením", nesoustředěností apod, u holek se projevuje nadměrnou potřebou se zavděčit, stahováním se do sebe, tichostí (dítě nevnímá okolí, v hlavě si vymýšlí vlastní realitu). Podobně opačné jsou i projevy autismu. A všechny tyhle projevy jsou charakterové "přednosti", které se do holek snažíme nacpat už od narození. Takže nemocné holčičky prožijí dětství, aniž by měly diagnózu, léčbu a pomoc okolí....

Jasmin 12.11.2018

To aby bylo více bělošek pro černé nájezdníky z Afriky.

Jarmila 12.11.2018

Žiju sama s osmiletým synem a miluju ho nade všechno na světě, klidně bych pro něj i umřela. Ale vidím, že ho asi budu muset začít převlékat do holčičích šatů a vychovávat jako dceru, abych mu toho mohla správně předat co nejvíc.*1*

xxkouckaxx 12.11.2018

no to se zase nějaký vědátor vycajchnovat - je to blbost >:(

snegurka 12.11.2018

Mám ráda obě děti nastejno.

helus 12.11.2018

Vztah by měl být stejně dobrý jak s dcerou,tak se synem.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat