Komentáře k článku

Elka 04.12.2018

Líčení bych taky nedovolila do ukončení základky. Pak ať se klidně zmaluje, když má potřebu :-D S tím holením je to děsně individuální. Dcera přišla ve dvanácti letech, že by si chtěla oholit nohy a podpaždí. Dovolila jsem jí to, protože měla fakt dlouhé a černé chlupy, no jak chlap. Holila se jen v létě, teď v zimě si holí jen podpaždí, na nohy kašle. Je to těžké, říkala jsem si, že by mohla taky ještě vydržet, ale tvrdila, že se jí holky smějí a že se stydí. Přijde mi, že v tomto případě je lepší ustoupit než ji vystavovat zbytečně posměchu a případně šikaně. Zvlášť holky jsou v tomto věku dosti citlivé.

aster Elka 05.12.2018

Jo, nemají to ty dnešní holky lehké - kde by nás na základce napadlo holit si nohy - natož podpaží. Dokonce ani na gymplu se to neřešilo *17*

Hans 03.12.2018

Je ja ji taky........

Monča 03.12.2018

Radši to dceru naučím, případně vezmu ke kosmetičce. Chyby, které jsem dělala já, i díky tomu, že mi to rodiče zakazovali, tak jsem se pak líčila ve vlaku....no co si budem povídat, hrůza děs. Holka má vědět, jak se o sebe starat, tzn. používat kvalitní kosmetiku, odličovat, čistit, pečovat. No a líčení pak ani není na běžné nošení moc potřeba.

aster Monča 03.12.2018

To je velmi rozumný názor. Stejně tomu, aby se občas zmalovala jako klaun, asi nezabráníte, protože to je v určitém věku IN - podstatné je, aby z toho pak žena "vyrostla" - podle toho, co je vidět v ulicích, řada z nich je dosud v pubertě bez ohledu na věk...*4* Já jsem ráda, že nemám holku, protože sama se nemaluju (naštěstí to nemám zapotřebí) takže bych ji asi přesvědčovala k témuž - tedy pokud by podědila moje výrazné barvy a hezkou pleť. V opačném případě bych taky volila kosmetičku.

Vendy 03.12.2018

Tak moje dcera si od cca 3let hraje na kosmeticku nevidim duvod ji v tom bránit kord kdyz je pod kontrolou a vim co na sebe patla. Sama jsem si diky omezovani prosla sikanou vse jsem delala tajne aby nevedeli kdyz zjistili bylo peklo. Sama se licim nevidim nic spatneho kdyz nase pubertalni dcera ma kosmetiku ktera ji pomaha zaroven lici kreje pupinky atd ma kvalitni rasenku a lesky dneska uz male deti používají balzamy na rty

Ivana 02.12.2018

Ještěže mám syna. Dceři bych asi neporadila...nelíčím se, neumím to a tam, kde je to nutnost - nechodím. Ovšem, co mi včera vyrazilo dech? Přišla k nám do práce brigádnice, krásná mladá žába... ale přes tu tunu make upu jsme nebyli schopni jí odhadnout věk. I kluci, kteří se kolem ní motali, se tomu množství divili a nechápali. Zkrátka se nám zdálo, že pokud z toho "nevyroste", tak se zbytečně dělá už teď o 5-10let starší...

Jitka 02.12.2018

Abych pravdu řekla...mě nebaví se malovat :-D když už, tak jen řasenku a stíny nic víc nepotřebuji a neumím se ani nějak malovat..asi sem měla býti klukem :-)

aster Jitka 02.12.2018

Já se nemaluju - ani to neumím. Pravda je, že to naštěstí nepotřebuju, ale nedovedu si představit, že bych ráno vstávala o půl hodiny dřív, abych si namalovala na ksicht masku :-D taky používám max řasenku a trochu pudru - ale to všechno když jdu někam večer.

Tama Ris 02.12.2018

Když nemají rozum rodiče, mají ho mít aspoň učitelé na ZŠ, nějaké zmalovávání by mělo být nepřípustné!!! Smazej to, jinak tě pošlu domů a s poznámkou. Ale jací rodiče, takové děti.

Monika Tama Ris 03.12.2018

Diky Bohu, že tento středověk skončil....líčení je záležitost každé za sebe, pokud vypadá v patnácti jak klaun, dobře jí tak.

Dominika 01.12.2018

Nejdůležitější je, vydržet se co nejdéle neholit, protože to potom bude dělat zbytek života. Takže za mě zde platí: čím později, tím lépe...Jako malá jsem si kdysi oholila ruce, abych je měla hladké. A výsledek? Tmavé chlupy, za které by se nemusel stydět kdejaký chlap.

Tama Ris Dominika 02.12.2018

Také jsem si v dospívání oholila ruce, také narostly pak ještě delší a tmavší, ale postupem času opět zesvětlaly. Dost se v létě opaluji, tak asi tím 🙂

helus 01.12.2018

Dnes se dívky líčí velmi brzo.

Blanka helus 01.12.2018

Přesně tak. Podle mě je to nechutné až vulgární...Dnes kdejaká 15ka vypadá starší než 20ka nebo 25ka.

Kristyna04 01.12.2018

Je důležité, aby se malá slečna cítila dobře v kolektivu a zbytečně nevyčnívala kvůli rodičům, kteří si nechtějí připustit, že už jim jejich holčička vyrostla :-)

Petr 30.11.2018

Dceři je 26 let a nechce se malovat a nechce ...

Míša Petr 01.12.2018

Mně bude 25 a taky se nemaluju...Proč taky? Vždyť je to v našem věku zbytečné. A vstávat o 15 až 30 minut dřív, abych se namalovala? Nikdy!!!

Siraellen 30.11.2018

pod 15 věk bych nedovolila

Anna Siraellen 01.12.2018

Takže radši chcete, aby se jí vysmívali kvůli chloupkům na nohách. Radši necháte dceru šikanovat...

aster Anna 01.12.2018

Když přišla ve 12 letech do školy holka zmalovaná, učitel ji poslal k umývadlu umýt se. Šikana kvůli tomu, že se holka ve 12 nemaluje a neholí? To je snad zlý sen :-P

Tercais Siraellen 03.12.2018

Dost nekompromisní, nemyslíte? Každá holka je jiná- jedna má světlé a jemné chloupky, které nemusí řešit nikdy, jiná je chlupatá jak kdejaký chlap. Já se musela začit holit ve třinácti- zlomila jsem si nohu a po osmi týdnech v sádře jsem měla na noze háro jak orangutan.

Hanyna 30.11.2018

Zatím mám dceru malou, ale už teď se "těším" na toto období*1*XD

Ji 30.11.2018

Dcera se začala líčit docela brzo a hodně, protože už kolem 12 let měla dost špatnou pleť a nechtěla aby se jí spolužáci posmívali, ale poéměř čtyřech letech se líčí už daleko míň. Přišla si na to sama, že to není zaser tak důležité. Někdy je dobré děti nechat ať si to rozhodnou pokud to neohrožuje jejich život. Pokud vidí u rodičů, že to s ničím nepřehání tak se většinou vrátí k původnímu stavu.

ovace 30.11.2018

myslím že pod 15 let by se to nemělo dovolit

aster 30.11.2018

Ještě že nemám holku *4* osobně nechápu děvčata, která mají hezkou pleť a matlají si na ni make up. Totéž si myslím o dospělých ženách - jen tu kůži ničí. Jiná věc je, když mají nějaký problém, který potřebují zakrýt, pak to chápu.

Tama Ris aster 02.12.2018

Přesně tohle si myslím také. Já ale mám holky dvě, jen doufám, že nebudou tak hloupé.....

aster Tama Ris 02.12.2018

Tak to vám přeju hodně štěstí :-) dneska je internet plný "malých modelek" - což značně komplikuje situaci normálním matkám, které pak musí svým dcerkám vysvětlovat, proč je to blbost - každá přece chce být princezna...;*(

František Mlejnek 30.11.2018

Já bych to povolil s nástupem do jeslí nebo do školky. Pak už je pozdě, to už se musí takové děvče cítit zaostalé.

Trémon František Mlejnek 30.11.2018

Vy jste tak hodný.... Alespoň něco mě na Bety pobavilo.XD

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat