Dcera si chce holit nohy, trhat obočí nebo se líčit. Kdy je ten správný věk?

30.11.2018 | Děti a rodina

Přišla vaše dcera s tím, že se jí ve třídě ostatní děti smějí, protože jsou její chloupky na nohou výraznější, než u ostatních děvčat, nebo je dokonce mezi posledními, které i přes nízký věk ještě nezačaly s líčením či úpravou obočí? Kdy je nejvhodnější doba?

Ale ostatní holky…

Doba se mění a s holením nohou a intimních partií se dnes začíná o dost dříve, než kdysi. Přestože se rodiče dělí na dva tábory, přičemž prvnímu je jedno, kdy jejich dítě s podobnými činnostmi začne, druhý o tom nechce slyšet. Pokud jde o to, že je vaše dítě častým terčem posměšků, v zájmu zachování psychické pohody dítěte, je vhodné, abyste rozhodnutí nechali na něm. Nakonec je to jejich tělo, a pokud se v něm z nějakého důvodu necítí dobře a malá změna by výrazně pomohla, proč ne?

Poměrně rozšířeným mýtem je to, že po prvním oholení chloupky narostou dvojnásob. S tímto odůvodněním často odbývají rodiče požadavky svých dětí na možnost úpravy vlastního těla. Pravda je však taková, že nadměrného růstu chloupků se bát nemusíte. Folikulů je stále stejné množství a nové určitě nepřibudou.

A co to obočí?

Oholit si nohy je jedna věc, ale pokud za vámi přijde vaše dcera a touží po úpravě obočí, zasáhněte dřív, než to udělá ona. S největší pravděpodobností by pokus o tento počin nedopadl dobře. Pokud s tím souhlasíte, můžete vzít proces úpravy do vlastních rukou nebo navštívit kosmetičku, která obočí dokonale upraví. Co se týče věku, požadavky na úpravu obočí přicházejí průměrně kolem čtrnáctého roku, kdežto s holením nohou dnes děvčata začínají již o dva roky dříve.

Make-up

Přesto, že v případech zmíněných výše, jde spíše o rozhodnutí vašeho potomka, v případě líčení si troufáme tvrdit, že do toho jako rodiče máte co mluvit. Pokud si nepřejete, aby vaše dvanáctiletá dcera chodila do šesté třídy zmalovaná jako klaun, je to pochopitelné. Bohužel v případě, že je vaší ratolesti kolem patnácti, asi s tím nic moc nenaděláte. Můžete situaci pojistit tím, že dítěti šminky nakoupíte. Kompromisem může být jemná nebo bezbarvá řasenka, tělové stíny a tónovaný lesk na rty, navíc si pohlídáte, že kosmetika je kvalitní a nezávadná a vaše dítě si ji nepořídilo za kapesné na tržnici.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat