Komentáře k článku

on 25.12.2018

Co k tomu napsat,oba náročné zaměstnání,s financema žádný problém...pomáhal jsem s úklidem,pral,vařil,staral se o děti abych partnerce ulevil a měla více volného času pro sebe.Dopadlo to tak,že odešla z jiným,jelkož měla dost volna vymejšlet hovadiny.Co z toho plyne?6e každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.

Cheri Mary on 26.12.2018

Odchod od partnera není o tom, že měla žena více času. P. S. Začněte přemýšlet o vašem vztahu, co bylo dobře a co špatně. Podle vaší hypotézy by platilo... kdybych jí nepomáhal, neměla by čas na jiného muže a byla by se mnou.... To je hodně smutné, aby se mnou partner byl jen proto, že musí uklízet a vařit... Přemýšlejte o tom...

Trémon 23.12.2018

Pokud nosí chlap peníze a žena také, nezbývá, než se domluvit. I když třeba vydělává méně než muž, všechny domácí práce i péče o děti se dají finančně vyčíslit. Děti a domácnost jsou přece obou, tak jaké pomáhání, když na to není žádný z nich stavěný, dá se sjednat pomoc od profesionálů.

Katka 23.12.2018

Příroda věděla co dělá, to lidi jsou nemorální a neumí se chovat. Přeberte si to jak chcete.

Richard 22.12.2018

moc hezká formulace: "jen nosí peníze" .. asi je někde sbírá na zemi, že? My jsme si kvůli úrazu museli role na rok prohodit a tuto zkušenost doporučuji všem. Poznal jsem co obnáší péče o domácnost a nakonec tuto úlohu zvládl. Partnerka poznala, že "jen nosit peníze" v potřebném množství je trochu jiná dřina a zodpovědnost, než žehlit prádlo u sledování seriálů a naprosto to psychicky nezvládla. Takže návrat k "prvorepublikovému" modelu nebyl proto, že to ti "zlí" muži chtějí, ale prostě proto, že to jinak nešlo. Každý by měl dělat to, co umí dělat nejlépe. Také nebudete chtít opravit auto od kuchaře jen proto, že máte dojem, že kuchař má více volna než automechanik (omluva všem kuchařům, lepší příměr mě nenapadl).

konatovka 22.12.2018

Manžel mi v domácnosti hodně pomáhá, aniž bych to od něj žádala, je to přímo jeho hobby. :-O

Anet 22.12.2018

Mám kamaráda, ketrý se už 20 let ve všech svých vztazích úspěšně vyhýbá jakékoliv dělbě domácích prací. Má na to jednoduchý recept - vše, o co ho přítelkyně požádají, aby udělal, úmyslně zkazí, aby dotyčná příště raději udělala všechnu práci sama.

lida 22.12.2018

No taky záleží, zda bydlí v rodinném domku nebo paneláku. Pokud chlap přijde z práce a jde rýt zahradu, čistit okapy, štípat dřevo, stavět zídku, krmit zvířata apod těžko po něm chtít žehlení, že.

Háňa 22.12.2018

U nás to bylo vždycky tak, že se účastnili všichni. Už jako malá, před 50 lety neznám, že by máma dělala všechno kolem domácnosti. Uvařit uměli oba, někdo prostě uvařil. Nebo jeden dělal omáčku a druhý zatím knedlíky, ... jenom praní a žehlení obstarávala jen máma, to táta neuměl, ale on zase dělal dřevo a práce kolem domu. Ve svojí rodině to mám taky tak, ale samozřejmě, ani jsme se na tom nemuseli domlouvat. Nepotřebujeme totiž soutěžit, kdo z koho, jsme parťáci.

witchie 21.12.2018

Já si vždycky radši všechno udělám sama, ale dobře vím, že to není ideální "model" rozdělení prací*4*

aster 21.12.2018

Že si za to můžeme samy? Možná trochu ano, ale to nic nemění na situaci, že každý chlap se s chutí vyhne každé domácí práci. A je úplně jedno, jaká je jeho pracovní náplň v zaměstnání - paradoxně doma víc pomáhají ti, kteří pracují fyzicky (v práci).

Háňa aster 22.12.2018

Dokud jeho práci budete brát jako pomoc, pořád to bude jen pomoc vám a jeho rozhodování, jestli vám pomoct chce nebo ne. Nebo vaše vynucování si pomoci. . A to je špatně. Berto to jako účast. Kdo chce jíst a žít v čistém, prostě se účastní - normální věc.

helus 21.12.2018

S manželem se dělíme o práci.

xxkouckaxx 21.12.2018

u nás je to jasně dané - manžel vydělává , já jsem doma a starám se o vše ostatní *2* vyhovuje nám to tak a to je hlavní , každý si to musí doma nastavit , tak aby s tím bili všichni spokojení

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat