Cukroví, které zvládnou hravě i samy děti

18.12.2018 | Děti a rodina

Nevíte jak v předvánočním čase zabavit své děti? Nechce je „upéct“ cukroví. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů, které děti zvládnou i bez vaší asistence.

Raffaello

Domácí Raffaello je oblíbené především u dětských mlsounů. Jeho výroba je přitom tak jednoduchá, že si jej zvládnou připravit samy. Potřebovat budou jen jednu plechovku zahuštěného a slazeného mléka a zhruba 300 g kokosu. Část kokosu dejte stranou a přibližně 200 g nechte děti smíchat s obsahem plechovky. Po spojení mléka s kokosem vznikne vláčná hmota, ze které lžičkou uždibujeme menší kousky, do nichž vmáčkneme mandli. Poté z hmoty s mandlí vytvarujeme kuličku, obalíme v kokosu a usadíme do papírového košíčku. Jednoduché, že? A přitom chutnají velmi podobně těm, které známe z obchodu.

Piškotové lepení

Tohle je opravdu recept pro nejmenší. Piškoty se slepují marmeládou dle vlastního výběru, poté se napůl ponoří do rozpuštěné čokolády. Pokládáme je na pečicí papír a ještě před ztuhnutím čokolády sypeme zdobením nebo kokosem.

Tatrankové kuličky

Čtyři tatranky nastrouháme do mísy, přidáme 150 gramů moučkového cukru a tři čtvrtiny másla, které předtím necháme povolit. Dochutíme dvěma lžícemi kakaa a dvěma lžícemi rumu nebo pár kapkami rumové tresti. Smícháme do pevnější hmoty, tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu nebo mletých oříšcích. Následně ukládáme do papírových košíčků. Nemusíte se ale omezovat pouze na kuličky. Těsto vyválejte na tloušťku zhruba jednoho centimetru a menšími vykrajovátky vytvořte pralinky různých tvarů.

Jablečné placičky

Tři jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme. Přidáme tři polévkové lžíce škrobové moučky, tři lžíce moučkového cukru, špetku soli, lžíci dvě lžíce sezamových semínek a rozinky. Vše důkladně promícháme. Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžící hromádky hmoty. Maminky pomohou až nakonec. V troubě placičky vysuší při 160 °C  po cca třiceti minutách.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat