Vyběr kočárku: Jak se při koupi nespálit

15.03.2019 | Děti a rodina

Výběr kočárku pro vytoužené miminko by měl být radost. V nepřeberné nabídce typů, barev, druhů a cenových kategorií se ale může doslova proměnit v peklo. Něž vyrazíte do obchodu, rozmyslete si, co od kočárku očekáváte. Nejde totiž jen o to, aby vozil miminko z bodu A do bodu B. Měl by být vaší pravou rukou.

Kde bydlíte?

V první řadě se zamyslete, kde se nejčastěji pohybujete. Pokud bydlíte na vesnici, kde nejsou pořádné chodníky, chodíte často do lesa či po polních cestách, oceníte kočárek s pořádnými terénními koly, kvalitním odpružením, které zajistí minimální přenos vibrací na spící miminko. V tomto případě je vhodné sáhnout i po trojkombinacích s vyšší váhou, které při jízdě po nerovných cestách lépe drží stabilitu, méně drncají a kočárek využijete od narození až do doby, kdy dítě bude chodit samo.

Pokud bydlíte ve městě, kde se pohybujete po upravených parcích či chodnících a jezdíte často hromadnou dopravou, přijde vám vhod spíše nějaký lehčí model, který v případě, že nebude nikdo po ruce, unesete do autobusu i sama.

Kdy se miminko narodí?

Výrobci vyrábí čím dál tím menší hluboké korbičky, které sice šetří místo a působí elegantně, ale pokud se vám miminko narodí na podzim, budete potřebovat, aby se vám do korbičky miminko vešlo i v zimě, kdy má na sobě kombinézu a fusak. V případě několikaměsíčního dítěte, které ještě není dost velké na sportovní korbičku, ale hluboká je mu malá, je to celkem problém. Pokud budete rodit v zimě, bez obav sáhněte po kompaktnějším modelu. Na příští zimu už miminko bude ve sportovní korbičce moci jezdit.

Měřte

Nezapomeňte si změřit veškerá místa, do kterých budete potřebovat kočárek uskladnit, ať už je to úzká paneláková předsíň nebo kufr auta. Poté přeměřte kočárek, který jste si vybrali, jak ve složeném, tak v rozloženém stavu. Vybírejte takový, který nebudete muset rozebrat do posledního šroubku, abyste ho mohli do auta naložit. Čím méně úkonů bude třeba provést, tím lépe.

Kolik koleček?

Pokud jste sportovní nadšenci, oceníte spíše tříkolovou verzi, která je velmi snadno ovladatelná, mrštnější a ideální pro rychlejší jízdu třeba na bruslích či při běhání. Čtyři kola však nabízí větší stabilitu a jsou tak vhodnější do složitějšího terénu.

Nový, nebo použitý?

Asi každá maminky by pro své miminko chtěla zbrusu nový kočárek, ne vždy to ale rodinný rozpočet dovolí. Pakliže váháte, zda se vám vyplatí sáhnout hlouběji do kapsy a koupit nový, zůstaňte v klidu. Miminko je malé jen chvilku a co nevidět doroste do sportovní korbičky. Je tedy vcelku dobré pořídit hluboký kočárek z druhé ruky a investovat poté do kvalitnějšího sportovního kočárku, ve kterém dítě stráví delší dobu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat