Bezpečnostní opatření pro batole v domě

07.04.2021 | Děti a rodina

Z malého ležícího miminka se začíná stávat malý neposeda? Snadno již zdolává bočnice postýlky a v ohrádce už ho to nebaví? Je nejvyšší čas, abyste ochránili zvídavé dítko od nástrah a nebezpečí, které vaše domácnost ukrývá. Na co nezapomenout?

Kabely

Kromě toho, že je v kabelech proud (většinou), bývá také na jejich konci něco, co by mohlo být pro malé dítě rizikem úrazu. Ať už je to televize nebo rychlovarná konvice s horkou vodou, dávejte si pozor, aby nikdy nezůstávaly přístupné kabely, za které by mohlo dítě tahat a něco na sebe shodit.

Zásuvky

Zásuvky mohou pro zvědavé batole představovat veliké nebezpečí. Přitom stačí jen pořídit záslepky do zásuvek, které jsou nejvíc přístupné. Záslepky pořídíte po kuse i celém balení v obchodech s dětskými potřebami nebo v domácích potřebách.

Okna

I když máte pocit, že otevřít okno je pro dítě nemožné, protože ještě není natolik fyzicky zdatné a ani na okno nedosáhne, rozhodně na to nespoléhejte. I ty nejmenší děti dovedou být pořádně vynalézavé. Raději předejděte neštěstí a pořiďte si pojistky na okna, které nedovolí dítěti otočit klikou, nebo otevřít okno dokořán, když se větrá.

Léky

Léky jsou jednou z nejčastějších příčin dětských otrav v domácnostech a důvod je prostý. Nejsou dostatečně daleko od nenechavých ručiček malých průzkumníků, kteří vše rádi ochutnávají. Léky patří hodně vysoko a hodně hluboko do skříně. Nebo si pořiďte zamykací lékárničku.

Chemikálie

Barevné saponáty s vůní ovoce a lákavými obaly jen vybízejí k jejich ochutnání. Veškeré chemikálie držte od dítěte co nejdál. I obyčejné mýdlo může napáchat velké škody.

Schody

Pokud žijete v rodinném domě, který má více pater, rozhodně nezapomeňte na nákup bezpečnostních zábran, které děťátko neotevře a nehrozí tak pád ze schodiště. Zábrany doporučujeme pořídit také kolem krbu či kamen.

Bazén

Pokud máte na zahradě bazén a k tomu malé batole, budete mít o zábavu postaráno. Naštěstí existují prostředky, které ochrání před pádem do bazénu nejen dítě, ale třeba i domácího mazlíčka. Jednou z možností je pořízení rolety. Některé typy bazénových rolet jsou i pochozí a unesou opravdu velkou váhu. Dalším způsobem jak dítě chránit je bezpečnostní alarm, který se umístí na okraj bazénu, kde následně detekuje rozvíření hladiny a spustí sirénu.

Sporák

Děti, které chodí okolo nábytku, se chytají všeho, co jim pomůže udržet stabilitu. Dávejte si pozor na sporák a nádoby s jídlem, které na něm stojí. Popáleniny od sporáku nebo horkého jídla jsou, bohužel, velice časté. Následky mohou být ale fatální.

Nábytek

Děti mají úžasnou fantazii. Jednou mohou být lékařem, jindy astronautem a dnes? Co třeba horolezcem? Veškeré komody, skříně nebo televizi přišroubujte ke zdi, abyste zamezili převrácení na dítě. Zabere to pár minut a vy se nemusíte bát.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat