Plenková vyrážka? Pomůže i sledování chemie v plenkách či vlhčených ubrouscích

09.04.2019 | Děti a rodina

Plenková vyrážka občas potrápí každé miminko (a s ním i jeho rodiče). Na vině může být řada faktorů, nicméně odborníci v poslední době poukazují i na určité chemické látky v některých plenkách nebo vlhčených ubrouscích. I proto se vyplatí kupovat ekologicky šetrné výrobky, které jsou zároveň šetrné k pokožce děťátka. Takovými jsou dětské pleny a vlhčené ubrousky MonPeri, které v rámci testování se svými ratolestmi vyzkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Na co si dát pozor

Vyrážka je běžný stav, který ovlivňuje většinu dětí v určitém okamžiku nového života. Objevuje se na hýždích, stehnech nebo na jakékoli jiné ploše pokryté plenkami. Je charakterizována červenými pupínky a může být způsobena řadou věcí, přičemž fyzicky ovlivňuje dítě, psychicky zase jeho maminku.


Hledáte plenky či vlhčené ubrousky, jež jsou šetrné k dětské pokožce i životnímu prostředí? Sáhněte po začce MonPeri!

Dětská pokožka je velmi jemná a nezůstává odolná proti tření plenek. Alergické reakce ze saponátů, ubrousků nebo oděvu jsou však na vině také. Někdy k vyřešení problému stačí vyměnit prací prostředek, nebo začít používat přírodní plenky a dětské ubrousky bez chemických příměsí. K tomu všemu se pochopitelně musí přičíst včasné měnění plenky. (Podle vědeckých zjištění miminka, která jsou přebalena minimálně osmkrát denně, na vyrážky a dermatitidu trpí mnohem méně.)

Co se týče používání zásypů a krémů, sledujete přítomnost těchto látek: DMDM hydantoin – typ formaldehydu, parabeny (mohou působit podráždění pokožky a problémy s imunitním systémem) a triclosan – je spojován s narušením hormonů. Pokud na něco z vyjmenovaného narazíte, výrobek nekupujte! Také plenky a vlhčené ubrousky se vyplatí kupovat s co nejméně chemickým složení. Řada výrobců také myslí nejen na citlivou pokožku děťátka, ale i na životní prostředí a na trh dodává ekologicky šetrné plenky.

Jednička s hvězdičkou

Ostatně takovými jsou i plenky a ubrousky značky MonPeri. Hypoalergenní, ekologicky šetrné jednorázové dětské plenky jsou vyrobeny z trvale udržitelných, evnironmentálně šetrných zdrojů. Buničina v plenkách pochází z šetrně obhospodařovatelných lesů (FSC). Neobsahují chlor, parfemaci, latex ani ftaláty. Vlhčené ubrousky MonPeri jsou zcela rozložitelné a vlhčené z 97 % vodou. Panthenol pomáhá chránit pokožku před podrážděním.

A jak s nimi byly spokojeny naše testerky, respektive jejich děti?


Vlhčené ubrousky MonPeri jsou zcela rozložitelné a vlhčené z 97 % vodou.

„Ekologické pleny a ubrousky MonPeri mě doslova nadchly. V prvé řadě oceňuji ekologičnost výrobků a to, že jsou prosty nežádoucích chemikálií, alkoholu a jsou bez chloru. Pleny perfektně přilnou k zadečku děťátka, super je gumička v zadní části, která zabraňuje protečení, i vyšší zadní střih, proto jsou pleny vhodné zejména na noc. Bonusem je proužek, signalizující obsah. Ubrousky jsou velmi jemné, neparfémované. Děkuji za možnost testování, spolu s naší malou testerkou jsme byly maximálně spokojeny, zhodnotila testerka Milka98.

„S plenkovými kalhotkami i vlhčenými ubrousky jsem 100% spokojená! Plenky používáme už jen na noc. Ještě ani jednou malému v noci plenka neprotekla, takže paráda! Vlhčené ubrousky jsou z pevného materiálu, nejsou parfémované a nedráždí pokožku. Líbí se mi, že jdou použít nejen na zadeček, ale klidně i na obličej, či špinavé ručičky na cestách... Ale hlavně obojí, jak plenky, tak ubrousky jsou šetrné k životnímu prostředí. Sečteno a podrtženo - výrobky MonPeri si zaslouží jedničku s hvězdičkou a třikrát podtrženou, nešetřila chválou testerka Hanyna.


Ekologicky šetrné produkty MonPeri měly u našich testerek i jejich ratolestí rozhodně úspěch!

„Plenky jsou perfektní. Jsou příjemné a měkké na dotek, nezapáchají a parádně sedí. Zatím nám plenka ani jednou neprotekla a indikační proužek je příjemný bonus. Měla jsem možnot testovat a po vyzkoušení jsem se rozhodla u značky MonPeri zůstat. Z plen, co jsme zatím vyzkoušeli, jsou tyhle TOP. Ubrousky mi vyhovují hlavně na cestách. Dobře odstraní i mrkev z pusinky, což jde někdy dost těžko. Jsou příjemné a kůži nedráždí. Plus jsou šetrné k životnímu prostředí. Nemám, co bych vytkla, přidala se testerka Milis666.

„Tak vůbec poprvé jsme vyzkoušeli plenky, které jsou ekologické a zároveň nám po všech stránkách vyhovují! Jsou příjemné, nedráždí pokožku, spolehlivě chrání před protečením, naprosto dokonale sedí. Indikátor vlhkosti je také super nápad. Co se ubrousků týče, tak také spokojenost. Jsou dostatečně vlhké, nijak nejsou navoněné, to je za mě velké plus, a hlavně jsou také bez chemie. Značku MonPeri jsem přiznám se vůbec neznala, takže děkuju za testování, teď už máme doma zásobu,“ napsala testerka veru.marko.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat