Co by měli tátové naučit své syny

24.04.2021 | Děti a rodina

Výchova dítěte by vždy měla být záležitostí obou rodičů. Jisté zkušenosti by však měly být, v otázce předávání druhé generaci, výsadou otců. Které věci by měl každý táta naučit svého syna?

Nebýt „bábovka“

Každý táta by měl svého syna naučit být trochu drsnější, než by si třeba představovala maminka. Ne o moc, ale přeci jen. Měl by ho naučit, že není nutné plakat kvůli ztracenému míči nebo posměšku od kamaráda. Na druhou stranu by ho však měl ujistit, že když je toho na člověka příliš, není pro chlapa žádná hanba uronit pár slz.

Měl by ho naučit, že v lesích se není čeho bát, pod postelí nikdo nečíhá a přejít kládu přes potok není tak nebezpečné, jak tvrdí máma. Měl by ho naučit trochu riskovat, ale také být za každou cenu obezřetný.

Být kutilem       

Muž, který neumí vzít do ruky kladivo za správný konec, příliš mnoho žen nenadchne. Každý táta by měl svého syna učit všemu, co sám umí. Zatloukáním hřebíků počínaje, přes štípání dřeva, až po opravování aut. I když se tomu nebude v dospělosti věnovat, měl by si umět poradit stejně, jako to umí táta.

Bránit se

Tatínci by své synky měli naučit alespoň základní obraně, ať už sebe sama nebo někoho, kdo by ji mohl potřebovat. Na druhou stranu by měl také synovi umět vštípit to, že násilím se nikdy nic nevyřeší a využívat ho jako donucovací prostředek je absolutně nepřípustné. Kromě bojových chvatů máme také na mysli sebeobranu slovní. Dítě by se mělo naučit řešit problémy s chladnou hlavou a oponovat protivníkovi vždy slušně a logicky. Součástí toho všeho je nebát se přiznat vlastní chybu.

Chovat se slušně k ženám

Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou by měl tatínek vštípit svému synovi, je slušné chování k ženám. Nemá smysl ho zahlcovat informacemi o tom, jak je třeba ženu ctít a respektovat, milovat a opečovávat, úplně stačí, když se tak bude chovat sám otec. Děti jsou naším zrcadlem, a co doma nasají, odnesou si do vlastních životů o pár let později.

Být gentleman

Každý opravdový muž by měl být gentleman. Není to jen o pomoci ženě do kabátu nebo podržení dveří. Naučte syna také pomáhat starším, slabším, zdvořile hovořit a jednat, neposmívat se ostatním nebo soudit ty, které nezná.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat