Komentáře k článku

Siraellen 23.04.2019

dobré vědět

ovace 22.04.2019

důležité informace

Míša 18.04.2019

Hlavně je třeba říct, že dítě k žádnému zápisu vůbec chodit nemusí. Jakmile dosáhne nejpozději posledního srpna 6 let, škola ho přijmout musí bez ohledu na to, co dítě umí nebo neumí.

nea 17.04.2019

Záleží spíš na tom dítěti, zda ještě nepotřebuje víc hraní než učení - na jeho vyspělosti. Raději nastoupit později a zvládat školu lépe než se trápit.

helus 16.04.2019

Syn šel v 7 letech do školy.

GabaSan 16.04.2019

Věk, kdy by dítě mělo nastoupit do školy, je velmi individuální. Jsou děti, které jsou velmi nadané, zápis do školy by zvládli pomalu již ve čtyřech letech, a také jsou děti, které prostě nikam nespěchají a nejraději by sami zápis odložili minimálně do deseti. Nemyslím si, že by to svědčilo přímo o inteligenci, každé dítě je jiné, některé si prostě rády hrají, mají na všechno čas a některé jsou více cílevědomé, chtěly by vše hned. Ani na jednom případě není nic špatného. Důležité je respektovat potřeby dítěte, být mu oporou, pak zvládnou takovou změnu vskutku všechny děti :)

aster GabaSan 16.04.2019

To je sice pravda, ale na druhé straně asi není moc dobré, pokud je mezi žáky věkový rozdíl větší než rok. Když jsem chodila na základku, nastupovali jsme všichni v 6 - výjimka se udělovala jen v případě, že tzv. docházely špatně roky. Nepamatuji se, že by to někdo nezvládal.

GabaSan aster 16.04.2019

To by nejspíš bylo lepší, být mezi vrstevníky, o tom žádná :)

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat