Výchova a vedení indigového dítěte

Indigové děti nejsou jako ostatní. Čím se odlišují od většiny a jakou roli mají plnit? Pokud máte pocit, že s vámi sdílí takovýto drobeček jednu domácnost, pozor na správný přístup! Rozkazy na něj neplatí. Tak co tedy?

Od 80. let se začala rodit generace indigo dětí, která vychází z barev života. Děti, jejichž základní barvou aury je inkoustově modrá, mají nesnadnou povahu, jež okolí těžko přijímá. Přišly sem, aby zde dokázaly něco užitečného, možná změnily svět, ukázaly lidem klíč ke štěstí.

Povahové rysy indigo dětí

Jejich pohled bývá moudrý, až téměř dospělý, a to již v novorozeneckém věku. Dokážou vnímat energie či bytosti z duchovního světa. Často je přistihnete povídat si s květinami, zvířaty i neživými věcmi. Jsou velmi kreativní, mají vynikající cit pro to, co je správné. Tyto děti jsou chodící barometry pravdy, je obtížné před nimi cokoli tajit, včetně vašich myšlenek nebo emocí. Mají jasnozřivé schopnosti, odhalí pohlaví nenarozených dětí, nemoci, ale i nebezpečné situace. Být indigo však není vždy výhodou.

Nechci, neudělám, nezajímám se

Nadměrně vyvinutá citlivost těchto dětí způsobuje častý fyzický diskomfort, jejich smysly se snadno předráždí. Ačkoli duše uvedených ratolestí nesou hlubší životní poslání, potýkají se s mnoha problémy, jako je například nepřijímání autority a nedostatečná disciplína. Příkazy a rozkazy nedokážou akceptovat, vyvolávají v nich spíše rebelii. A to rozhodně není všechno.

Indigo děti jsou netrpělivé, zvládají však dělat více věcí najednou. Už odmalička cítí zvláštní nadřazenost, pocit jinakosti, protože často dokážou vidět v ostatních skryté souvislosti. Přesto však nemají nadbytek sebevědomí, nemusejí zapadat do kolektivu, lépe se cítí ve společnosti dospělých. Mohou se setkávat s nejrůznějšími typy závislostí, v útlém věku na někom z rodičů, později na počítačových hrách nebo omamných látkách způsobujících změněný stav vědomí. Lze tomu nějak předejít?

Jak s nimi jednat? Hranice jsou důležité!

Jestliže po nich něco chcete, mluvte s nimi jako s dospělými, tedy se sobě rovnými, a nezapomeňte vhodně odůvodnit vaši žádost. Netřeba se obávat, že by udělaly nějakou hloupost, jsou totiž přirozeně inteligentní s nadměrně vyvinutou intuicí. Indigo děti nepotřebují disciplínu, ale jasné hranice, které mají své opodstatnění. Nikdy neudělají něco, čemu nevěří, nepodlehnou sociálnímu nátlaku. Je pro ně důležitá láska a porozumění.

Buďte k nim čestní, podporujte jejich zvláštní schopnosti. Naučte se respektovat emoční a fyzickou citlivost těchto dětí. Sportujte s nimi, relaxujte, meditujte, abyste uvolnili časté napětí, se kterým se potýkají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat