Příprava dětiček na kilometrový výlet s batohem na zádech

16.05.2021 | Děti a rodina

Dovolená s dětmi není dovolen? To nemusí platit vždy! Vše je totiž otázkou přístupu a připravenosti. Dovolená s dětmi nemusí být stresující a vy se nemusíte omezovat na povalování na plážích. Vyrazte s dětmi na túru za poznáním a užijte si to všichni společně.

Navykejte postupně

Nemůžete po dětech chtít, aby ušly deset kilometrů bez újmy, když na to dosud nebyly zvyklé a celý jejich pohyb se omezoval na hodinu pobíhání po hřišti v parku. Choďte s dětmi na pravidelné procházky a výlety, postupně prodlužujte trasy a vybírejte složitější terén. Nemyslete si, že zvládnou několikahodinový výstup do kopců, když celé dny pobíhají po zahradě. Způsob jakým se dítě pohybuje v domácím prostředí, kde si může kdykoli odpočinout, je od podobných akcí, kde musí udržovat tempo s ostatními, zcela odlišný.

Kvalitní obuv

Tohle je alfou a omegou celého výšlapu. Jestliže se chystáte na dovolenou, při které hodláte nachodit velké vzdálenosti, pořiďte sobě i dítěti kvalitní a lehkou obuv. Čím více bude bota lehčí a pohodlnější, tím později se dostaví stížnosti na bolest nožiček. Z nekvalitních, tvrdých, velkých nebo naopak malých bot se nepohodlí dostavuje už po několika minutách chůze. Proto tento bod skutečně nepodceňujte.

Zábava

Malé děti historické památky a přírodní panoramata příliš nenadchnou. Děti vyhledávají dobrodružství a na vás je, abyste jim ho vytvořili i z obyčejné cesty přes pole. Vymýšlejte úkoly, vytyčujte záchytné body, které značí odměnu, například se dohodněte, že po ujití každého kilometru dostane malou dobrotu na posilněnou nebo razítko do bločku, který mu předem zakoupíte. Vyprávějte příběhy, klidně mohou být smyšlené, jen dítě nenechte, aby se začalo nudit.

SOS plán

Pokud s sebou berete na dovolenou menší děti, vybavte se krosnou, ve které je v případě, že už dítě bude skutečně unavené, budete moci pohodlně nést. Šátky v tomto případě nejsou příliš vhodné, jelikož neposkytují dostatečnou oporu větším dětem a je nutné mít jej pevně ovinutý kolem těla, což může být oběma po čase nepříjemné. Krosna poskytuje větší pohodlí pro dítě i rodiče, lepší proudění vzduchu a oporu pro spící dítě.

Pevný itinerář

V případě cestování s dětmi se nevyplácí experimentovat. Předem plánujte trasy, po kterých se budete pohybovat a snažte se naplánovat cestu i zastávky tak, aby to pro vás i dítě bylo únosné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat