Poprvé u kadeřníka zpříjemněte dítěti hrou

23.05.2021 | Děti a rodina

Dorostly vašemu děťátku vlásky natolik, že už by to chtělo zásah kadeřníka? Nebo si nevěříte, že to zvládnete sama? Banální úprava dětského účesu se může velice rychle změnit v hororový zážitek. Mnoho dětí totiž na cizího člověka s nůžkami v ruce reaguje velmi negativně a dosáhnout požadovaného efektu se může zdát jako nadlidský úkon.

Jak na návštěvu kadeřnictví dítě připravit?

Příprava hrou

Malé děti do jednoho roku většinou žádný zásah kadeřníka nepotřebují. Pokud se vám ale zdá, že už je na čase dát rozčepýřené hlavičce nějakou vkusnější formu, začněte s přípravami nejdříve sami, v pohodlí svého domova.

Hrajte si s dětmi na kadeřníky. Češte se navzájem, vytvářejte účesy, cvakejte kolem hlavičky dítěte plastovými nůžkami a při koupání ho naučte, že namočené vlásky nejsou nic nepříjemného. Půjčte mu do ruky rozprašovač s vodou a nechte jej, aby se s ním seznámilo. Stříkejte okolo a potom sami na sebe. Představte mu veškeré úkony, se kterými se může setkat u kadeřníka dříve, než k němu vyrazíte.

Vybírejte pečlivě

Ve svém okolí se poohlédněte po kadeřnictví, kde mají se stříháním malých dětí zkušenost a jsou na ně vybavena. Ne v každém se totiž najdou předměty vhodné k zabavení malých uličníků nebo chápaví zaměstnanci, kteří budou ochotni vaše dítě následovat s nůžkami v ruce, zatímco malý raubíř bude pobíhat po salonu.

Společná úprava

Pokud víte, že vaše dítě nedůvěřuje cizím lidem a mohl by tak při svěření do péče kadeřníka vzniknout problém, nechte se nejprve ostříhat vy sami. Dohodněte si termín stříhání tak, aby na vás měla kadeřnice dostatek času a na řadu jděte jako první. Nechte se ostříhat před zraky dítěte, aby vidělo, že je to zážitek příjemný a nijak ho neohrozí. Teprve potom přistupte ke stříhání vašeho prcka. Pro jeho větší klid ho můžete po celou dobu držet na klíně a zabavovat ho hračkou nebo obrázkovou knihou.

Netlačte na pilu

Pokud uvedené tipy nezabírají a vaše dítě si odmítá na vlásky nechat jenom sáhnout, nenuťte ho. Dejte mu pár měsíců čas a zkuste to znovu. Není důvod jej zbytečně děsit a trápit něčím z čeho má strach a je mu to nepříjemné. Dejte mu čas.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat