Nechce se vaše princezna česat? Naučte ji správné péči o vlásky

07.06.2019 | Děti a rodina

Tuhle potíž řeší se svými dcerkami nejeden rodič. Ačkoli chtějí holčičky vlásky až ke kolenům, často se o ně nerady starají a snahu o jejich úpravu znesnadňují i svým rodičům. Domlouvání, přemlouvání a hodiny trpělivého rozplétání zacuchaných vlásků pak často končí radikálním řešením.

Jak každodenní upravování vlásků usnadnit sobě i vašim dětem?

Kvalitní hřeben

Není nic horšího, než když vás češe někdo jiný, k tomu navíc nešetrným způsobem a špatným hřebenem. Zejména děti jsou na manipulaci s vlasy extrémně citlivé a jedno nešetrné česání, spojené s taháním a bolestí, dovede zablokovat veškeré další pokusy o úpravu účesu.

Základem všeho je tedy pořízení správného hřebenu. Pro vlásky jemné a kratší se spíše hodí řidší kartáče, proložené přírodním vlasem, které vlásky uhladí. Pro husté a dlouhé vlasy volte široké kartáče bez štětin.

Šetrná manipulace

Vlásky vždy rozčesávejte od konečků směrem ke kořínkům. Rozdělte si vlasy do několika dílů a každý z nich pečlivě rozčešte. Snažte se netahat a hlavně nečešte vlasy násilím.

Zacuchané gumičky ve vlasech dovedou pěkně potrápit, ale spíše než tahání za vlasy, ve snaze gumičku zachránit, sáhněte po nůžkách a gumičku rozstřihněte. Tunýlkem v zacuchaných vlasech ji pak snadněji vytáhnete, poté už jen šetrně rozčešte zacuchané místo malým hřebínkem.

Správná kosmetika

Důležitý je také výběr správné kosmetiky. Jestliže má vaše dcera skutečně husté a dlouhé vlasy, klasické dětské šampony si s nimi už příliš neporadí. Raději zvolte přírodní kosmetiku pro dospělé a nezapomínejte ani na použití kondicionéru, které rozčesávání velice usnadní.

Kondicionéry ve spreji

Pokud jde o kondicionéry, nemusíte se omezovat na ty, které se používají za mokra. Dětem se mastí vlásky jen málokdy a časté mytí jim příliš nesvědčí. Pokud se vlásky začnou pár dní po umytí hůře rozčesávat, použijte kondicionér ve spreji, který lze aplikovat i na suché vlasy.

Příprava ke spánku

Nezapomínejte ani na správnou úpravu vlasů před spaním. Vyhnete se tak ranním potížím se zacuchanými prameny. Večer vlasy pořádně pročešte a spleťte do volného copu.

Motivace

Důležité je naučit vaše dítě, že péče o vlasy je stejně důležitá, jako péče o zbytek těla. Naučte je vlásky si mýt, pořiďte jim gumičky, sponky, čelenky a jiné doplňky, kterými budou moci své vlásky zdobit, hrajte si na kadeřníky, sledujte návody na zajímavé účesy a společně je pak zkuste vytvářet.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat