Koupání miminek není věda. Jak na něj?

04.06.2019 | Děti a rodina

Jak často koupat miminko? A jakou kosmetiku používat? Tak to je jen zlomek otázek, které se honí hlavou všem novopečeným rodičům. Naštěstí koupání, i když by se to na první pohled mohlo zdát, není nic moc složitého a po pár koupacích "akcích" bude pro vás i děťátko zcela přirozené. Kosmetiku nicméně vybírejte pečlivě. Naše testerky dostaly příležitost vyzkoušet produkty pro nejmenší od české značky Linteo. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze!

Jak na to

Jak vlastně miminko kupat? Nejprve si připravte vše, co budete potřebovat, a to nejen k samotnému koupání, ale i pro následnou péči (osuška, tělové mléko, plenky, oblečení apod.). Určitě není nejvhodnější od miminka odbíhat, protože vám něco chybí. Voda ve vaničce by měla mít teplotu okolo 37 stupňů Celsia - alespoň zpočátku se vyplatí pořídit si teploměr a vodu měřit. Až bude děťátko starší a vy zkušenější, odhadnete teplotu vody i „jen tak“.


Při koupání miminka si pečlivě hlídejte složení používaných kosmetických produktů. Česká značka Linteo Baby je zárukou kvality!

Ještě než miminko ponoříte do lázně, očistěte mu zadeček. Vždy se ujistěte, že je v místnosti příjemně teplo a nehrozí, že bude dítě během koupání (ani po něm) v průvanu. Délka koupání by u těch nejmenších měla být co nejkratší, v podstatě by měla stačit na samotné mytí (cachtání ve vodě si užijí starší děti). Miminku často polévejte vodou bříško a hrudníček, aby neprochladlo.

Používejte k mytí vždy kvalitní dětskou kosmetiku, která nenaruší a nevysuší jemnou a citlivou pokožku děťátka. To samé se týká i šamponu (ten u nejmenších kojenců není potřeba, vystačíte si i mycím gelem či krémem - některé produkty již rovnou výrobce přizpůsobuje mytí ceého těla včetně vlásků, což usnadňuje i práci rodičům).

Po koupání děťátko pečlivě osušte a namažte jej dětským tělovým mlékem nebo olejíčkem. Opět dejte pozor, aby neprochladlo. Koupání se vyplatí provádět večer před spaním. Koupel totiž miminko příjemně uklidní a uvolní.

Péče v lahvičce

Naše testerky při koupání svých dětí vyzkoušely Dětské mycí mléko a šampon, Dětské tělové mléko Linteo Baby a také Dětské přebalovací podložky Linteo Baby. Jak byly ony i jejich ratolesti spokojené?

„Výrobky značky Linteo jsou pro mě opravdu velmi příjemným překvapením. Nejenže se jedná o českou značku, čemuž velmi fandím, ale čeho si opravdu cením, že dětská kosmetika a přebalovací podložky, které jsme testovali, jsou srovnatelné s jinými značkami, co se kvality týče, a přitom jsou mnohem levnější. Poměr kvalita/cena je opravdu skvělý! Mycí mléko a šampon a tělové mléko snášely všechny mé děti dobře, včetně dcery, která má sklony k atopickému ekzému. Pěkně hydratují, velmi jemně a příjemně voní. Přebalovací podložky jsou velmi praktické, mají všestranné využití a jsou opravdu nepropustné,“ pochvalovala si testerka Martaa.


Dětské mycí mléko a šampon, Dětské tělové mléko a Dětské přebalovací podložky Linteo Baby měly u našich testerek a jejich miminek jasný úspěch.

„Na to, že je syn atopik, tak na mýdlo i tělové mléko reaguje velice dobře a postižená ložiska mu po namazání nerudnou. Oceňuji, že se krém krásně vstřebá a nezůstává tak silný film na kůži. Co se týče přebalovacích podložek, tak za mě jedny z těch nej, protože neprotečou a jsou pevné, takže je vidět, že se na nich materiálem nešetřilo a tak by to mělo být,“ přidala se testerka Tyna31.

„Na testování jsme se těšili a musím říct, že šampon krásně voní, tělové mléko naší malinké udělalo krásně heboučkou pokožku. Přebalovací podložky jsou jemné a hebké a také mají velmi dobrou savost, jelikož je malinká stihla pokřtít při přebalování. Takže jsem naprosto spokojená a můžu jen doporučit, zhodnotila testerka Adis77.

„Velmi ráda s dcerou zkouším nové produkty. A řada Linteo mě velmi překvapila. Jemná příjemná vůně, nevysušuje. Přiznám se, že jsem po druhém koupání šla do obchodu pořídit další dvě balení. Zařazujeme mezi naše oblíbebce. A kdo nezkoušel, tomu doporučuji vyzkoušet. Paráda!“ nešetřila chválou testerka MámaVeru19.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat