Které sporty můžete provozovat i s dětmi

22.06.2019 | Děti a rodina

Rodičovství se nevyhýbá ani sportovcům. Ačkoli narození miminka otočí domácnost vzhůru nohama, není důvod, proč se sportováním přestávat. Sportovní centra dnes nabízejí mnoho možností, jak si zacvičit i za předpokladu, že nemáte pro svou ratolest hlídání. Pokud jste sportovci samotáři, kteří dávají před plnou tělocvičnou přednost lesním stezkám, stačí jen pořídit to správné vybavení.

Jóga

Jóga je skvělou pohybovou aktivitou zejména pro maminky po porodu, které touží dostat své tělo zpět do formy a posílit svalstvo pánevního dna. Novinkou sportovních center je nabídka kurzů, které můžete absolvovat se svými dětmi. Nabízí se lekce pro maminky (i tatínky) s úplnými miminky, kde jsou děti zapojeny do cvičení nejen jako „doprovod“, ale i jako cvičební pomůcka. Děti se zabaví a maminky protáhnou své tělo. Lekce pro rodiče s dětmi ve věku od tří do pěti let jsou již sestaveny tak, aby děti cvičily s rodičem i samostatně.

Běh

Běhání se nemusíte vzdát během těhotenství, ani po porodu. Pro účely sportování lze zakoupit speciální kočárek, který je navržen pro rychlou jízdu v terénu i s těmi nejmenšími dětmi. Jeho skvělé odpružení, integrovaný brzdový systém a velká kola nebrání pohybu v rychlejším tempu, ať už jedete na bruslích, běžíte nebo sedíte na kole. S během „po svých“ můžete s dětmi začít zhruba ve věku pěti let. Nejprve volte mírné a krátké trasy, cca jeden kilometr dlouhé. Postupně trasy prodlužujte.

Cyklistika

Cyklistika je mezi sportovně založenými rodiči nejoblíbenější a nejjednodušší volbou. Sportovní kočárek jednoduše připojíte ke svému kolu a můžete vyrazit. Když dítě poporoste, je vhodné pořídit mu kolo vlastní a naučit ho na něm správné rovnováze. Samozřejmě, že vám zpočátku nebude stačit, pro delší trasy můžete pořídit vodicí tyč, kterou připojíte ke svému bicyklu a dítě povezete za sebou. Vodicí tyče mají výhodu v tom, že lze regulovat úhel náklonu předního kola dítěte, tudíž můžete malého cyklistu skutečně táhnout, a poté, co se naučí šlapat a držet rovnováhu, jede v podstatě samostatně. Oj pouze pomáhá držet stopu.

Plavání

Plavání je oblíbené zejména mezi maminkami s malými kojenci. S malým miminkem si sice moc nezaplavete, pobyt ve vodě však napomáhá otužování a zvyšování imunity a to nejen u miminek, ale pochopitelně i v případě rodiče. Pokud máte dítě starší, je rozhodně vhodné s plaváním začít co nejdříve. Děti jsou schopny plavat delší úseky zhruba okolo šesti let věku. Tehdy by pro ně, pokud už plavat skutečně umí, neměl být problém přeplavat plavecký bazén z jedné strany na druhou a s krátkou přestávkou pokračovat zase zpět.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat