Vyděrač nebo vztekloun: Sedmero dětských typů, které máte doma i vy

25.07.2019 | Děti a rodina

Také často od svých kamarádek, které již mají děti, slýcháte, jak jsou ty jejich klidné a trpělivě si hrají, nebo naopak, že jsou k neutahání a jejich výchova je nácvikem na pobyt v pekle? Ačkoli lékaři tvrdí, že každé dítě je individuální a originální osobnost, vesměs by se typy dětí daly rozčlenit do několika kategorií. Které máte doma vy?

Ubulánek

Takových dětí je mnoho a je vcelku normální, že bývají lítostivé, když jim sourozenec třeba rozláme oblíbenou hračku nebo si odřou koleno. Koneckonců k poznávání světa nepatří jen to dobré. Existují ale i děti, které pláčou, kdykoli se jim něco znelíbí. Nad obráceně oblečeným tričkem, kostičkou stavebnice, která spadla za skříň, nad talířem s ne zrovna oblíbeným jídlem, nad špatným směrem procházky nebo nevhodnou barvou ponožek.

Vyděrač

Malých vyděračů naštěstí není tolik jako ostatních, ale přesto se nějací v našem okolí najdou. Že nevíte, jak je poznat? Inu, jsou to děti, které vídáte v hysterickém záchvatu na podlahách obchodů, kterak se dožadují čokoládové tyčinky, nebo ty, které vyhrožují udáním rodičů babičce, pokud jim z nějakého důvodu nedovolíte to, co chtějí. 

Vztekloun

Vzteklouni jsou vyhlášení tím, že koušou a jinak napadají své spolužáky, ale i členy domácnosti, ve snaze dosáhnout svého. Vztekloun po vás klidně mrští ovladačem, když mu skončí Večerníček nebo shodí ze stolu talíř i se zbytkem polévky, když ho budete nutit ji dojíst. Vzteklounů je také mnoho. Je však jen na rodičích, kam až to nechají zajít.

Pohodář

Pohodáře by chtěl mít doma každý. Sní, co mu naložíte, po obědě usne jako dřevo a probouzí se s úsměvem na tváři, natěšený na odpolední hraní s jedinou hračkou, kterou k životu potřebuje. Stále se směje, minimálně brečí, neprotestuje, když si ho chce pochovat někdo, koho nikdy nevidělo, ani mu nevadí, když před ním lížete zmrzlinu, zatímco jeho krmíte rýžovým sucharem bez chuti. Prostě pohodář.

Omotávač

Touto schopností oplývají především holčičky a velice často jí promění ve zlato u svých tatínků. Malí omotávači sázejí na svůj přirozený šarm a roztomilost, kterou z jinak nepoddajného rodiče vymámí i poslední pětikorunu na lízátko. Jednoduše vědí jak na to.

Mudrc

Všechno ví, všechno zná, všude bylo, všechno vidělo. Ten samý bagr mají ve školce – ale lepší, tímhle autem jezdí „pančelka“ – ale větším, přesně to samé, co se stalo filmovému hrdinovi, prožilo i dítko při cestě do školky – ale horší!

Mimochodem, to kolo byste neměli nafukovat tak moc, aby nevybouchlo a nezbořilo dům. A především si dejte pozor na pití horkých nápojů, abyste pak nemuseli na operaci jazyka, protože to přesně se stalo Terezce ze školky, která teď musí mít hlavu v sádře. Ale fakt!

Zkoumal

Zkoumala odhalíte jednoduše. Od pusy mu jdou mýdlové bubliny, prsty má slepené vteřinovým lepidlem, nádržka v pračce je plná mouky a police ve skříni se do jedné sesunuly k zemi. Kočka má uzel na ocasu, pes oholené břicho a v mikrovlnce se točí dlažební kostka. Váš malý poklad ale zcela určitě o ničem neví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat