Vyrazte se svými dětmi poznávat zvířata na farmu

18.10.2019 | Děti a rodina

Zoologická zahrada je jedním z nejčastějších víkendových cílů rodičů s dětmi. I předškoláci tak bez problému poznají různá exotická zvířata, naopak ale mívají problém rozeznat ta domácí. To platí zejména pro děti z velkých měst. A i když je třeba zvládnou pojmenovat, nedochází jim spojitost krávy například se sýrem či slepice s vajíčkem.

Návštěva bio farmy není jen naučným zážitkem, ale především výletem do přírody. Řada statků se nachází na zajímavých místech například v podhorských či pohraničních oblastech. Farmáři často nabízejí možnost prohlídek i přespání. Můžete tak s rodinou strávit víkend na čerstvém vzduchu a něco svým dětem předat.

A jak to na farmách chodí?

Vaše ratolesti se na statku dostanou do přímého kontaktu se zvířaty a seznámí se s nimi. Uvidí, jak velký výběh po pastvině a prostor při ustájení potřebují, aby podmínky, ve kterých žijí, byly téměř přirozené. Budou si moct prohlédnout, jak vznikají třeba jejich oblíbené jogurty, sýry a další výrobky, které znají jen z regálů v obchodech.

Ekologické zemědělství

Za to stojí také procházka kolem bio pole, které je plné bzučících včel, brouků nebo nejrůznějších druhů ptáků a k jehož ošetření se nevyužívají chemické látky. Například plevele se farmáři zbavují pestrým osevním postupem, popř. mechanicky.

Po takovém výletu vaši potomci snadno pochopí principy ekologického zemědělství, které je ohleduplné nejen ke zvířatům, ale také k životnímu prostředí, jenž pomáhá zachovat v dobrém stavu také pro další generace. Snadno jim vysvětlíte, jakým produktům dát přednost, aby chutnaly jim, i přírodě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat