Miminko pod stromeček. Na co si dát pozor, máte-li termín porodu v období Vánoc?

Snad nemůže být většího štěstí, než si pod stromeček nadělit vytouženého potomka. Vánoční období s sebou ale nese mnoho situací, se kterými je třeba předem počítat. Co zařídit a na co se připravit, chystá-li se vaše miminko na svět právě v čase adventu?

Porodnice

Nastávající rodiče často volí porodnici na základě zkušeností ostatních, jejího vybavení a také komfortu, který je schopna rodičkám nabídnout. Často už ale neřeší, jak moc je vzdálená od jejich bydliště. Vzhledem k tomu, že výběr porodnice nastává většinou na přelomu prvního a druhého trimestru, lidé si často neuvědomí, že včasný dojezd do vybraného místa může být v zimním období značně omezen. Myslete na to, že bude třeba jet opatrně a pomalu a i za takové situace by neměl být dojezd do místa delší, než půl hodiny.

Nákupy

Výbavičku pro miminko má většina rodičů připravenou už dlouho dopředu. Nezapomeňte ale na to, co budete potřebovat, až se s miminkem vrátíte domů. Podaří-li se vám porodit skutečně mezi svátky, kdy jsou obchody z velké části zavřené, může to být poněkud problém. Nehledě na to, že uprostřed zimy se s čerstvým kojencem chce po městě plahočit jen málokdo. Udělejte si tedy dostatečné zásoby všeho, co byste mohli potřebovat, již předem.

Pozor na dovolené

O Vánocích si mnoho lidí vybírá dovolenou, aby si na svátky mohli odpočinout. Nejinak je tomu v případě lékařů. Zjistěte si, zda se dovolená netýká i vámi vybraného pediatra a případně si zjistěte, kdo a kde jej v daném období zastupuje.

Zaměřte se na výbavičku

Pokud je miminko zdravé, nic vám nebrání, abyste pár dní po návratu z porodnice vyrazili na kratší procházku. Miminka ale velmi rychle prochladnou, a proto je důležité, aby ve výbavičce nechyběla zásoba teplého oblečení a pořádný fusak. V dnešní době jsou k sehnání výrobky z těch nejkvalitnějších materiálů, přesto doporučujeme, abyste při nákupu sáhli po těch přírodních. Ideální je například merino vlna, která skvěle udržuje teplotní komfort miminka a v létě fusak z merina využijete jako chladivou podložku do kočárku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat