Početná rodina není snem každého rodiče

Existují páry, které se rozhodnou pro společnou budoucnost se spoustou dětí. A po prvním narozeném dítěti si řeknou DOST. Co vede rodiče k tomu, spokojit se nakonec jen s jedním dítětem?

Narození miminka je vždy převrat. A to nejen pro maminku, ale pro celou rodinu. Vše se obrátí vzhůru nohama a my najednou musíme měnit nejen plány, ale i dosavadní zvyky. Na základě průzkumu na rodičovských portálech vám přinášíme důvody, od těch vtipných, přes překvapující, až po tragické, proč se rodiče rozhodli už další děti nemít.

Najednou jsme prostě věděli, že jedno stačí

Jeden pětatřicetiletý tatínek vypráví, že myšlenka mít jen jedno dítě ho napadla už cestou z porodnice. Najednou si prý uvědomil, že teď a takhle jsou kompletní. Tenkrát se o tom manželce ještě nezmínil, ale když potom spolu mluvili o dalších dětech, oba se shodli, že mají stejné pocity.

Těhotenství jsem nesnášela

Jednatřicetiletá maminka zase popisuje svoje pocity z těhotenství. Všichni kolem ní jí říkali, že prožívá nejkrásnější období svého života. Ona to tak ale necítila – ztloustla, potila se, trpěla nadýmáním, pořád se jí chtělo na záchod. A hormony měla jako na houpačce. A tak se rozhodla, že trpět znovu devět měsíců už nechce. A prý nelituje. Dcera se pro ni stala středobodem světa a v životě to prý zvládne i bez sourozenců.

Náš syn vůbec nechtěl spát

Další z tatínků vysvětluje, že původně chtěli se ženou tři děti, ale jejich druhorozený syn nemohl ze zdravotních důvodů celé noci spát. To prý trvalo až do druhých narozenin. Mezitím oba chodili do práce a starali se o prvorozené dítě. A to byl vlastně ten důvod – dva roky nevyspání a strach o zdraví malého chlapce. Rozhodli se proto raději zůstat jen u dvou dětí a šetřit síly.

Chyběla nám práce

Osmatřicetiletý tatínek říká, že jakkoli komicky to může znít, prostě mu chyběla práce. Chtěl se znovu věnovat svému zaměstnání. A manželka to potvrzuje. Ačkoli jsou pro ni děti to nejcennější v životě, najednou zatoužila i po profesním růstu.

O dítě jsme přišli

Jedna z maminek se svěřila s těžkým rozhodnutím nemít další děti, když podruhé potratila ve vysokém stupni těhotenství. Bylo to pro celou rodinu velmi těžké období, kdy se sama maminka musela vyrovnat s velkou ztrátou, a navíc to museli vysvětlit dvěma dalším dětem. Od té doby mají prý strach se o další miminko pokusit.

Chtěli jsme cestovat

Dalším důvodem nemít početnou rodinu byla touha cestovat, jak popisuje tatínek. Když se prý s manželkou rozhodli odjet na rodinnou dovolenou, zjistili, že cestovat s ještě více dětmi by už pro ně bylo těžko představitelné.

A jak to bylo u vás? Chtěli jste hodně dětí nebo jste hned věděli, že jedináček je pro vás to pravé?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat