Komentáře k článku

helus 06.04.2020

Vše je jen o výchově.

Honzík helus 06.04.2020

Velmi se pletete. Výchova je samozřejmě důležitá, ale ne podstatná, to by museli žít za zdí po celý život. Důležitější je, co vidí kolem sebe, co jim společnost předkládá a nabízí, z toho si vyberou, výchova to jen doplní.

Martina Honzík 06.04.2020

To se pletete vy Honzíku. Přednost má vždy výchova. Protože i to co vidí jinde jim jde vysvětlit, případně omezit výchovou. Pokud si oni budou mít možnost vybrat, tak by byli sami proti sobě pokud by vybrali něco pro jiné a ne pro sebe. To je důležitou odpovědností rodičů, aby jim nastavili mantinely už od dětství. A postupně s rozvojem rozumových schopností je uvolňovali. Jinak ze svých dětí nechají vyrůst sobecké osoby, které si nakonec nebudou vážit ani těch svých rodičů. Takovým přeji, aby spadli na úplné dno. Pak možná dostanou druhou šanci se zlepšit. Mám dva dospělé syny, kteří oba pracují, jsou šikovní a pomáhají kdykoliv jim řekneme doma i u našich rodičů. Nikdy nezapomenou na naše výročí(narozeniny, svátky, vánoce,atd.). Dělají nám velkou radost. Zato když vidím jak se chovají někteří mladí i ke svým rodičům či prarodičům, tak je mi smutno.

Vlad 06.04.2020

Děti jsou obrazem rodičů, potažmo společnosti a systému, v kterém žijí. Bezohledný, egoistický kapitalistický systém nevychová soucitné lidské bytosti.

Honzík Vlad 06.04.2020

Na druhou stranu, proč by měli být soucitní ? Je s nimi někdo soucitný ? Oplatí jim někdo jejich soucit ? Jen otázky, žádné konstatování.

Vašek 06.04.2020

Ano, jací jsou rodiče, takoví jsou děti...........

irena 06.04.2020

Sobečtí a hloupí rodiče vychovávají sobecké a hloupé děti. Co chcete od této společnosti? Rodiče na facku , děti na dvě.

Marie irena 06.04.2020

Moje řeč 😉

Babička Marie 06.04.2020

Bohužel,svatá pravda

Kvitkoko Marie 06.04.2020

to je trefně napsáno- souhlas.....

Libor Kachlík 06.04.2020

Dobrý den! Myslím že toto hlasování o tom že s nich vychováváme sobce, a tři možnosti jsou o ničem,nic se tím nebude dít,je to o nás rodičích jakým jsme vzorem,je to každého nás není správné nikomu říkat co dělat,jen si myslím že nikdo není špatný.Kachlík

Honzík 06.04.2020

Mám dvě už celkem dospělé děti. Není to o rodičích a prostředí ! Je to výhradně o těch dětech. Záleží jen na tom, co si od koho nebo od čeho vezmou. Je to jen na jejich výběru. Můžete se třeba přetrhnout v sebelepších příkladech a nebo vysvětlování, ale pokud nebudou sami chtít, tak si z toho příklad nevezmou a budou se chovat, tak jak jim to bude vyhovovat.

Ilona Honzík 07.04.2020

Je to především o rodičích. Rodiče jsou ti, které vidí dítě jako první. Dítě vidí jak se rodiče chovají a co jim říkají. Když to není v souladu, tak můžete ditěti vymluvit do hlavy díru a nepochodíte. "Příklady táhnou" se vždy říkalo. Jací jsou rodiče, takové jsou jejich děti.

Áda H. 06.04.2020

Svést to na rodiče je jednoduché.Vychovává je také škola, společnost,vymývají jim mozky různými bláboly,už od školky,straší je komunismem, učí k nenávisti,celej ten fašistickej kapitalismus.

an 06.04.2020

Omyl, škola nesmí děti vychovávat - někteří rodiče si to nepřejí, takže škola pro jistotu nevychovává nikoho

věra an 06.04.2020

Podle toho to taky vypadá.....Nikdo je nevychovává .....rodiče ani škola.

AB 06.04.2020

Neumím si představit dnešního 23-letého kluka,jako muže,který se vzorně !!! stará o rodinu.Chybí jim zodpovědnost a bohužel,k některým záporům přispívájí i zákony. - obnovení povinné 2leté vojenské služby. -po ukončení školy -střední,vysoké - do práce,nikoliv na ÚP,nikoliv žít na úkor rodičů. - musí se naučit více zodpovědnosti,vážit si materiální stránky. Bohužel,je toho hodně,co madým chybí.

..... AB 06.04.2020

Ale jistě od ukončení školy dělám v lese a na dovoleny sem byl za 6 roku jednou ale nedovedu si představit že by mě po zaplacení nájmu a nákladů na práci měli zůstat peníze na uživení rodiny. V dluzích se utopit nehodlám.

Franta ..... 06.04.2020

Chlapče,pokud dozijes,tak v duchodovem veku te bude zivit kdo? Myslis,ze nasi cerni bratri z ciziho kontinentu,nebo se chystas ke konvertu? Kdyz nebudes mit rodinu,deti...zkus si odpovedet sam. Kdo si myslíš,ze ti na stáří pomůže?

Josef 06.04.2020

*13*Učíme děti, že rodiče je nesmí trestat, učíme je, že mohou být kým chtějí, smí si vzít beztrestně všechno a hned. Neznají morálku, odmítají se podřídit zákonům a autoritám, v podstatě odmítají uznat autoritu svých rodičů. Naše demokracie je vychovává v duchu ateismu a směrnic EU, které odmítají vliv křesťanství. Místo toho propagují ideu GENDER. To už není demokracie, to je anarchie řízená EU.*15*

věra Josef 06.04.2020

Tak to je přesný....

Roman věra 06.04.2020

Lépe bych to nenapsal! Naprostý souhlas.

Franta 06.04.2020

Vraťte osnovy školství pred rok 1989 nechejte odborniky a historiky vypracovat pravdive dejepis,zjednoduste pravidla pravopisu a hlavne vratte obcanskou nauku.Zadne genderově upravene kraviny. Normalni je kdyz je rodina muz,zena a děti. To je hybna sila statu.

Petra 06.04.2020

Ze svých dětí sobce nevychovávám. Nejsem debil.

Tondo 06.04.2020

Parchantom sa nesmie skryvit vlas na hlavě za totality sa to nedialo

Jaroslav 06.04.2020

Selský rozum dá, co dělat, abych z dítěte sobce nevychoval. Lidé bohužel postavili dítě do středu vesmíru a přiblblé zákony tomu ještě nasadili korunu! Ale to je stejně hodně stručně řečeno. Líbí se mi a doporučuji video-reportáž "Muž na mateřskou nepatří, máma je nenahraditelná"..

zdena 06.04.2020

na děti dnes nemaj a nebo nechtěj mít čas jejich rodiče a proto jim chybí úcta ke starým lidem a jsou nekáraný, my byli a lepší to bylo i ta facka kolikrát zapůsobila dnes nedostanou ani facku ani domluvu.

Dominika 06.04.2020

Nesouhlasím. Děti aspoň moje pomáhají, koukají na okolí, pomáhají kde můžou. Dcera ve 12 a syn 10 našli ležet paní na ulici a dospělí se na ni vyprdli a děti s kamarády zavolala sanitku i mě.

Franta Dominika 06.04.2020

Nepise se tady o tvych detech,ale obecně,tak nebud chytlava. Jeste jednou si to precti a zapremyslej,jestli okolo sebe vidis vic dobra,nez zla. A jak se ti libi inkluze ve skolach,kluci se neumi bavit s holkama. Holky se neumi chovat jako damy.Jaka tu bude spolecnost za dvacet,tricet let? Mozna ti prijde kluk domu a oznami ti,ze uz se našel. Mami,beru si za ženu ovci. Nemas pravo me branit. Ja jsem byl vychovan v genderu.

pipa 06.04.2020

parchanti by měli dostávat po tlamě snídaně oběd večeře

Warf 06.04.2020

Děti a výchova je katastrofální a to nemluvím když 12 chce po starším prasečinky když je odmítneš že nejsi na děti hned nadávaj za mích let tohle nebylo ted internet a myslej si jaky jsou dospělaci a neuvědomujou si následky

Frend 06.04.2020

Neřekl bych, že jsou děti sobci. Dnešní děti i děti minulé jsou furt stejní. Jsou to furt jenom děti, které si chtějí hrát, poznávat a učit se. A ty samé děti se tedy učí. učí se od nás a od svého okolí. Děti jsou zrcadlem nás a naší společnosti a pokud je tedy s dětmi něco špatně, je to špatně s námi. Když chodím po městě nepotkávám děti sobce, ale potkávám sobce a zahleděné lidi do sebe. Jsou to dospělí, mladí i staří. Nesmí se jim nic říct, nesmí se jim nic vytknout, nesmí se ani upozornit že dělají něco špatně a nebo že kde končí jejich svoboda, začíná ta moje. Okamžitě reagují přehnaně asertivně mnohdy i agresivně. Všichni všechno ví nejlépe a nikdo není chytřejší než oni. Každý může všechno, každý chce všechno tady a hned. Každé individum, každá úchylka, kde jaká menšina, je privilegována. Hledají se zkratky, vydělávají se velké prachy bez práce, práce je pro lůzu a kde jaký pomatenec si říká youtuber a zasvěceně mluví do všeho. Jaké tedy můžeme jako společnost vychovat děti?

Frend2 Frend 06.04.2020

Zcela souhlasím.

Beran Frend 07.04.2020

jasné, stručné-souhlas

Pavel 06.04.2020

Těžko mohou dobře vychovat své děti nevychovaní rodiče, a současná společnost a nastolený systém, nejen školství, tomu opravdu nepomáhá... Jistě, nabízí se otázka, co znamená vychovat děti dobře, nejspíš na to jsou různé názory. Článek uchopil jednu z mnoha stránek charakteru člověka, ovlinitelných výchovou.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat