Maminky mají právo být někdy podrážděné

V pohádkách jsou mámy vždycky trpělivé, milé a velmi velmi moudré. V reálném světě jsou někdy prostě jen chodící uzlíčky nervů. Proč? Mámy to prostě nemají jednoduché. Jak se dá zvládnout být stále konstruktivní, chytrá, vyrovnaná a silná, když se po náročném pracovním dni vracíte domů?

Mámy – máte nárok být občas podrážděné. Z následujících osmi dobrých důvodů.

Chronický nedostatek spánku

Že je 7 až 8 hodin spánku v kuse optimální? Hahaha! O tom si mámy mohou nechat zdát. Redaktor jednoho webového magazínu se rozhodl zjistit, na co že si ženy tolik stěžují. Rozhodl se tedy, že týden (ano – týden!!!) bude spát pouze pět hodin. Nakonec skončil u svého lékaře, který mu celý pokus vymluvil. Důvod? Je to prý velmi nebezpečné! Jak dlouho tedy už nespíte sladkých osm hodin?

Příliš mnoho projektů v jedné hlavě

Kdysi mi jeden člověk řekl, že bychom neměli mít rozdělaných více než tři projekty. Pro mámy to ale musí znít jako špatný vtip! Všimli jste si někdy, na co všechno musejí mámy myslet? Žonglují nejen se svými myšlenkami, ale i s plány a starostmi celé rodiny. Tak se jim v hlavě takříkajíc rozprostírá jedno velké staveniště. A tak, jak vás dokáže rozčílit jízda nekonečně opravovanou D1, tak to občas „bouchne“ i tady.

Neustále připravené na krizový scénář

V práci připravené na telefonát ze školky, že dítě bolí bříško, v noci zachraňují děti před nočními můrami a nepředvídané situace dorážejí vlastně pořád. Mámy mají prostě službu stále. A pokud je někdo neustále ve službě, zasloužil by si odpovídající odpočinek...

Lítají mezi dvěma světy

Ne, že by to mámy chtěly jinak, ale to nepřetržité tam a zpátky mezi prací a rodinou je někdy opravdu namáhavé. Hlavně proto, že mezitím neexistuje žádná, alespoň malá přestávka, aby se mohly nadechnout.

Frustrované z toho, že stejně všechno nestihnou

Život mámy je kilometry dlouhý seznam věcí, které je třeba udělat. A nenechat se vyvést z míry všemi těmi neodfajfkovanými úkoly – na to už je potřeba mít hroší kůži.

Nekonečná rozhodnutí

„Můžu k Honzovi?“ Nemohla bych dostat kapesné už dneska?“ „Můžu jít sám na hřiště?“ „Mohla by u nás dneska spát Zuzanka?“ Mámy musejí rozhodovat o různých věcech celý den. Jejich život je tak velmi podobný práci top manažera. Bohužel bez jeho platu…

Vzory jsou utopie

Každá máma má ve svém okolí jednu, která všechno stíhá, a navíc perfektně. Vypadá báječně, věčně je pozitivní, nikdy špinavá od dětského jídla. Mámy, klidně si to teď řekněte nahlas – je to blbá kráva, kvůli které mám špatné svědomí.

Mámy si nemůžou vzít volno

Mámy jsou mámy, i když jim je zle a mají teplotu. Ten dokonale padnoucí obleček supermámy se nedá vysvléct. Tak to prostě je.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat