Komentáře k článku

nea 07.06.2020

Dnešní matky jsou přecitlivělé a slabé, teda ne všechny. Takové problémy matky za mého mládí neměly nebo jen velice ojediněle. Přišlo dítě a automaticky naběhla péče o ně. A pokud bylo něco v nepořádku, tak už při prvních příznacích rodina sjednala nápravu nebo pomoc a oporu.

aster nea 07.06.2020

Je to věc výchovy - také naše matky vychovaly děti dobře i špatně - když je člověk zvyklý z domova, že mu rodiče stále umetají cestičku a v jednom kuse mu opakují, jak je skvělý a jedinečný i když to není pravda - jak takový člověk potom vnímá vlastní děti, když se musí uskromnit ve svých nárocích, které péče o dítě omezuje - tomu věřím, že z toho může mít matka deprese - zvláště když manžel si víceméně žije normálně - a je jedno, že mají spoustu vychytávek, které dříve nebyly - je to asi spíš psychická než fyzická únava.

Lada 06.06.2020

Nedá mi to, běžně do diskuzí nepíšu, ale musím reagovat. Článek je trochu nešťastně a obecně napsaný, aby pak nějaká přechytřelá matka v příspěvku do diskuze nazvala současné matky shnilými a hloupými. Nejsem ani shnilá ani hloupá, mám VŠ, děti jsem si toužebně přála a první měla ve 31 letech, v docela rychlém sledu následovaly dvě další, teď je jim od 3 měsíců do 4 let a já jsem... šťastná, že je mám, miluji je nade všechno, ale zoufale unavená. Nemít umytá okna nebo jednou nevyžehlit prádlo, to se lehce řekne, ale nic to neřeší. Je to o vnitřním nastavení, dennodenním boji s vlastním perfekcionismem, se zoufalou frustrací, že nikdy nic nemám hotové k vlastní spokojenosti, s dennodenním uspokojením, že jsou děti čisté, syté a vyhrály si, že mám uvařeno, uklizeno a já taky nevypadám jako strašidlo.. Tady pochopí jen ti, co to zažili, a kdo to nezažil, prosím nesuďte matku, která si dovolí postěžovat, že je unavená, že se 5 let nevyspala. Neříkejte jí, že děti mít neměla, děti jsou největší radost a naplnění života pro každou mámu i tátu..

Taky VŠ Lada 06.06.2020

Hllavně že vy jste nám to tak krásně a fundovaně vysvětlila, frustrovaná matko.

aster Lada 06.06.2020

Přečetla jsem to ještě jednou a mám pocit, že toto není o "normálních" matkách - to spíš vypadá na problémy, které starosti s dětmi jen urychlily - jak píše paní pode mnou, toto je už asi opravdu na návštěvu odborníka. Únava (z dětí) časem postihne každého ve větší či menší míře, ale deprese a syndrom vyhoření z běžné únavy jen tak nevzniknou.

chlap Lada 06.06.2020

To, že máš Vš z tebe ještě inteligenta nedělá. Že tě frustruje nevyžehlené prádlo a neumyté okno, to je tvůj problém a tvoje blbost. Co je fakt je to, že dneska mají matky vymoženosti, o jakých se jejich matkám ani nesnilo a stejně nic nestíhají, protože věčně čumí do mobilu a furt omílají svoje práva, a že mají taky povinnosti už jim moc nedochází. Jsi unavená z dětí? Tak proč je máš? Dneska nemusíš - stačí antikoncepce a máš klid. Moje matka takovou výhodu neměla. Vychovala tři děti a Vš má taky a není to učitelka, má stavárnu.

Lada chlap 06.06.2020

Snad neni nutne se tady do me takhle hnusne obouvat, nepsala jsem sem svou zpoved jako lakadlo na rypaly, spis jsem cekala, ze se ozve zena, ktera to ma podobne. Srovnavat generaci nasi a nasich rodicu nemuzete, kazda ma sve pro a proti. Deti jsem chtela a nelituji jedineho. A do mobilu ani tabletu fakt necumim, nemam cas ani na 2minutovy dulezity hovor..

Lada chlap 06.06.2020

A ze mi tykate, to je vrchol, pane..

aster Lada 07.06.2020

Proč se nad jeho příspěvkem tak zbytečně rozčilujete? Tykání je v diskuzích běžné a sprostý na vás také nebyl. Očekávala jste příspěvek od nějaké matky, která to má podobně - těch bude asi většina. Já jsem měla první dítě ve 24 letech - v 5 ročníku vš a když mělo 2 měsíce, dělala jsem státnice. Následující rok jsem s ním byla doma sama, protože manžel musel na vojnu - k tomu barák, zahradu a zvířectvo - vím moc dobře, co je únava, ale s vaším příspěvkem taky nesouhlasím. A nejsem o generaci starší.

Trémon Lada 09.06.2020

Tak jste si měla pořídit jedno, už by chodilo do školky a vy do práce. Měla byste víc času na sebe i na telefonování. Tři děti tak brzy po sobě jsou náročné a budete s nimi za pár let mít potíž najít zaměstnání. VŠ nic neznamená, stejně na vás teď lidé hledí že máte mléko na mozku.

aster 05.06.2020

Když to někdo vnímá takto, neměl by mít dítě, dokud nedospěje - já a spousta dalších žen, jsme se musely kvůli dítěti vzdát kariéry - nebyla jiná možnost - já jsem startovala svou kariéru ve 40 a v úplně jiném oboru - ten jsem si nastudovala na mateřské a bez internetu - jsou snad dnešní matky pitomější, neschopnější nebo jen shnilé něco se učit? *3*

helus 05.06.2020

Když má někdo takový problém,chce to vyhledat odborníka.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat