Rozhovory s miminkem v bříšku mu jenom prospívají

Mluvit se svým vyklenutým bříškem nebo mu pouštět oblíbenou hudbu? A proč ne! Je to dobré pro miminko i jeho maminku. A co se stane, když neodoláte těhotenským chutím a zhřešíte sladkostmi?

Těhotenství je jedna z nejkrásnějších životních etap ženy. A to i přesto, že ho doprovázejí výkyvy nálad, ranní nevolnosti, oteklé kotníky, únava i nesnášenlivost některých pachů. Je to kouzelné období, kdy se pomalu formuje vztah mezi matkou a miminkem, které si v děloze čeká na své narození. Na co všechno takový plod poměrně svérázně reaguje? Tyto situace prý vzbuzují pozitivní reakce! Můžete to potvrdit?

Dávka sladkostí nezůstane bez odezvy

Gravidita mění nejen život nastávající rodičky, ale i její chuťové preference. Zatímco některá si „ujíždí“ na kyselých okurkách nebo jídle z fastfoodu, jiná permanentně touží po dortech, sušenkách, zmrzlině a bonbonech. Bez ohledu na to, co si o potravinách s obsahem cukru myslí odborníci, pro děťátko jsou vítaným zpestřením. Sladké totiž bývá prvním výrazným chuťovým vjemem, který dokáže vnímat, proto ho upřednostňuje před ostatními. Ostatně, sladké je i mateřské mléko, tudíž jde o takovou lahodnou „přípravu“.

Rozhovory s bříškem jsou potřeba

Ouška miminka jsou plně vyvinuta už kolem 20. týdne radostného očekávání. V tomto okamžiku je schopné rozlišovat a třídit zvuky, jež k němu skrz plodovou vodu doléhají. Jedním z těch nejsnáze rozeznatelných je hlas matky, který ho uklidňuje, proto ho moc rádo poslouchá. Tak odhoďte stud „mluvit si do břicha“, a vyprávějte svému pokladu, jak to chodí na světě. Nebo jak probíhají přípravy pokojíčku. Mnohé studie naznačují, že tím navíc pokládáte cenné základy jeho slovní zásoby.

Hudby není nikdy dost

Hudba může obohatit život plodu v děloze tím, že stimuluje jeho sluch i mozek. Bývá také důležitou formou komunikace, která rozvíjí prenatální paměť a připravuje dítě na pozdější učení v životě. A jakoby to dosud nenarozené miminko vědělo. Je prokázáno, že pozitivně reaguje na písně, při kterých se matka cítí uvolněně a spokojeně. A věřte, že pokud mu je pustíte i po porodu, bezpečně je pozná.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat