Vzhled dětského pokoje malého prvňáčka

Jde vaše dítko po prázdninách poprvé do školy? Pak pravděpodobně stojíte před otázkou, jak upravit dětský pokoj, aby co nejlépe vyhovoval potřebám dítěte. Pokojíček by měl nově sloužit k psaní úkolů a přípravě na další školní den, ale zároveň by měl stále poskytovat prostor pro hraní a odpočinek. Jak by měl takový pokojíček vypadat?

Psací stůl

Základním prvkem dětského pokojíčku, ve kterém bydlí školák, je dozajista psací stůl se židlí. Při výběru stolu je dobré myslet nejen na měnící se vzrůst dítěte, ale také na dostatek úložných prostor. Výhodou tzv. rostoucích stolů je právě jejich univerzálnost. Díky nastavitelné výšce u něj může sedět jak šestiletý prvňák, tak i dospívající dítě. Stůl by měl mít také dostatečně velkou pracovní plochu, a to minimálně 120 x 60 centimetrů.

Kvalitní židle

K psacímu stolu patří také vhodná židle, která by měla být ergonomická a poskytovat dětem pohodlné a zdravé sezení. Na nákup stolu a židle určitě vyrazte i s dítětem, aby si mohlo vše rovnou vyzkoušet a ujistili jste se, že dítě u stolu sedí správně a nedochází k deformaci páteře. V případě, že si s výběrem nebudete jistí, neváhejte oslovit personál prodejny, měli by vám poskytnout odbornou radu.

Nepodceňujte osvětlení

Nesmíme zapomenout ani na kvalitní osvětlení pracovní desky, které oceníte zejména v zimních měsících. Ideální volbou jsou buď stolní lampičky, nebo lampy na zeď s možností nastavení úhlu osvětlení. Intenzita světla by měla být taková, aby osvětlila celý prostor stolu, ale zároveň dítě neoslňovala.

 „Rostoucí“ nábytek

Variabilní systémy nábytku jsou do dětských pokojů jako stvořené. Díky velké škále jednotlivých modulů lze pokoj přizpůsobit dětem tak, aby s nimi doslova rostl. Při narození děťátka vybavíte pokoj dětskou postýlkou a přebalovacím pultem, který později snadno vyměníte za psací stůl. Později můžete přidat také knihovnu a další úložné prostory, a to vše v jednotném designu.

Prostor pro hraní

Nezapomínejte, že se pořád jedná o dětský pokojíček, takže by v něm neměl chybět ani hrací koutek a hravá výzdoba. Na výzdobě se může podílet samotné dítě, stačí mu zajistit pěknou nástěnku, na které si bude moci vystavovat své první výkresy. Děti si nejvíce hrají na zemi, takže pokud ještě tak nemáte, zvažte nákup koberce, alespoň takový, který zakryje část podlahy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat