Děti narozené v listopadu jsou fyzicky zdatnější a sportovně nadaní

Výbavička připravená, pokojíček vymalovaný, postýlka smontovaná. Už vám chybí jen miminko! A co ho na tomto světě čeká? Pokud se narodí v listopadu, vypadá to na hvězdnou sportovní kariéru, vynikající řečnické schopnosti i vyšší tělesnou výšku.

Očekáváte tento měsíc příchod vytouženého potomka a už se nemůžete dočkat? Samozřejmě vám ze srdce gratulujeme. A přidáváme jeden malý „dáreček“ v podobě vědeckého poselství. Odborníci se totiž domnívají, že vaše listopadové dítko bude hodně speciální! Na jaké výzvy se spolu můžete těšit?

Život na vysoké noze

Že mezi dětmi rozenými v různých ročních obdobích neexistují žádné rozdíly? Ale kdepak, odlišností tu panuje mnoho, tvrdí experti. Třeba ti z prestižní americké Harvardské univerzity došli na základě svého výzkumu k názoru, že „podzimní ratolesti“ zpravidla bývají vyšší. Tedy alespoň oproti těm „letním“, což je patrné už při prvním poporodním měření. Nedivte se tedy, až vaše zlatíčko poněkud přeroste své červencové vrstevníky!

Jsem kluk. A proto píšu levou

Na další pozoruhodný jev poukazují výzkumníci z Vídeňské univerzity. Podle jejich studie je u listopadových chlapců výrazně větší pravděpodobnost, že budou upřednostňovat levou ruku. Prý za to může hormonální mechanismus, který souvisí s mírou světla a tmy v průběhu vývoje plodu.

Mimochodem, být levákem rozhodně není žádná ostudná indispozice. Je prokázáno, že lidé, kteří nedrží tužku v pravé ruce, vynikají v řečnických schopnostech. Také bývají kreativní, fyzicky zdatní a sportovně nadaní, zejména pak v míčových hrách.

Nižší riziko závažných chorob

Určitě každá novopečená maminka si ze všeho nejvíce přeje, aby její uzlíček štěstí byl zdravý po celý svůj život. Jaké jsou prognózy listopadových dětí? Vesměs hodně příznivé. Tak nějak se to píše v poznatcích britského průzkumu uskutečněného na Oxfordské univerzitě. Podle nich mají jedinci narození předposlední měsíc roku nejnižší výskyt roztroušené sklerózy, srdečních chorob i rakoviny plic.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat