Správná cesta být dobrým rodičem

Jaký vztah má dítě k rodičům, respektive především k mámě, bohužel nelze poznat na první pohled. Ačkoli si to někteří lidé myslí.

Jak se pozná dobrý vztah mezi matkou a dítětem? To je všechno, jen ne jednoduché. Bohužel neexistuje žádná tabulka kritérií, ani osvědčený recept. Jeden britský renomovaný odborník na lidské vztahy dokonce tvrdí, že bychom se jako ženy měly rozhodně vyvarovat toho, chtít být perfektní matky. Místo toho ale mluví o „dostatečně dobré“ matce.

Nicméně je dostatek běžných ukazatelů, a my vám jich nabízíme osm, podle kterých poznáte, že jdete správnou cestou.

Osm věcí, jak poznat, že jste dobrý rodič

Názor

Vaše dítě se ptá, jaký je váš názor na věci, se kterými si nedokáže samo poradit. A vy děláte přesně to stejné – tedy názor svého dítěte berete vážně.

Důvěra

Svému dítěti bezpodmínečně důvěřujete a vaše dítě to ví.

Omluva

Vaše dítě se umí omluvit a vám nedělá žádný problém se omluvit jemu.

Respekt

Jste si vědomi, že vaše dítě umí některé věci lépe než vy, a klidně mu to přiznáte, ať už je jeho věk jakýkoli.

Stud

V souvislosti s respektem jde ruku v ruce i to, že se nikdy a za žádných okolností za své dítě nestydíte. Můžete si ale být jistá, že přijde věk, kdy se dítě stoprocentně bude stydět za vás…

Odpovědnost

Nikdy neříkáte svému dítěti, že za to, jak se právě cítíte, je odpovědné ono. Oba totiž víte, že vnitřní pocit pohody nebo nepohody si řídí každý sám.

Otevřenost

Můžete mluvit o problémech, které mezi vámi jsou nebo byly. Vyprávíte si o svých zážitcích, ale nemusíte o druhém vědět úplně všechno.

Láska

Víte, že i když se pohádáte nebo máte těžké období, jste jeden pro druhého velmi cenní. Matku totiž nikdo nemůže nahradit a podobně je i vaše dítě pro vás nenahraditelné. Tak jednoduché to je.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat