Nebezpečné hrozby vysílané rodiči směrem k dětem

Dáváte svému dítěti na hraní tablet a posíláte ho skákat na trampolíně? To se může vymstít celé vaší rodině. Proč zrovna tohle jsou nebezpečné hrozby s drastickými následky?

Jako rodiče jsme neustále ve střehu. Chytáme naše padající potomky dřív, než si na tvrdé zemi odřou koleno. Také dbáme o jejich zdravé stravování, pitný režim a hygienické návyky. Před spaním jim čteme pohádky a v noci zaháníme špatné sny. Snažíme se být vším, co děti potřebují, a to bez ohledu na den či hodinu. A přesto všechno jim značně ubližujeme. Tedy alespoň podle odborníků, kteří tyto věci považují za kardinální rodičovská selhání!

Tu máš, pohraj si s tabletem

O škodlivosti tabletů a chytrých telefonů bylo řečeno tolik, že by to vydalo na tlustou knihu, ne-li dvě. Jenže ani to nestačí k tomu, aby je lidé od svých ratolestí drželi co nejdál. Třeba experti z Americké optometrické asociace varují, že vyzařující modré světlo představuje pro dětské citlivé oči tepelný i oxidační stres, který muže nevratně poškodit oční sítnice. Časté používání jmenovaných zařízení je ovšem spojováno i s negativními změnami ve vývoji mozku, což může v krajních případech skončit poruchou osobnosti. Hodně se mluví také o zvýšeném riziku rakoviny, obezity a nespavosti.

Jdi si zaskákat na trampolíně

Trampolína je obvyklým vybavením nejedné tuzemské zahrady. Jde ale vážně jen o nevinnou pomůcku, která přeje sportu i fyzickému vybití? Kéž by to bylo takhle růžové…

„Takřka každý den se na našem oddělení setkáváme s vážnými úrazy způsobenými trampolínou, jako jsou například pohmožděniny nebo otevřené zlomeniny horních končetin či stehenních kostí. Nabádáme proto všechny rodiče, aby nepropadali falešnému pocitu uklidnění, když je okolo trampolíny natažená síť. V žádném případě totiž nezabrání nehodám,“ varuje americký lékař Ferdinando Mirarchi.

Helmu si neber, na ten kousek to nemá cenu

Helma. Ochranná pomůcka, která rozhoduje o tom, zda pád z kola nebo koloběžky skončí lehkým otřesem mozku, nebo těžkým neurologickým poraněním, či dokonce smrtí. Jak se k její nepostradatelnosti – a to i na tom rovném metrovém plácku před domem, stavíte vy? Jistá americká studie provedená Michiganskou univerzitou prokázala, že téměř pětina rodičů nechává své děti jezdit bez helmy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat