Máte miminko? Na mateřství si vaše tělo bude zvykat až 5 měsíců!

Těhotenství by v ideálním případě mělo trvat čtyřicet týdnů neboli devět měsíců. Po porodu se však nestartuje v ženách mateřství automaticky. Zabere jim to v průměru další čtyři měsíce a třiadvacet dní, než si na noční vstávání, neustálé kojení a přebalování zvyknou. Mnohé tak bývají rozladěné z toho, že jim pár dní po porodu chybí nadšení z miminka a objevuje se nechuť k péči o potomka. Je to ale naprosto přirozené.

V některých případech se můžou vyskytnout vážné deprese, odmítání dítěte a neschopnost o něj pečovat, pak se hovoří o poporodní depresi. Ale u většiny zdravých matek se nedostavuje mateřský elán automaticky hned po porodu. Trvá to podle odborníků v průměru čtyři měsíce a třiadvacet dní.

„Po téměř pěti měsících se nové matky dají dohromady a seberou, protože už zvládají bez problémů denní rutinu a jsou sebevědomé při přebalování a péči o dítě,“ píše k tématu britský Daily Mail.

Pět měsíců v průměru potřebují prvorodičky také na to, aby pochopily význam dětského pláče, rozlišovaly jeho varianty, dokázaly se o dítě starat na veřejnosti a měly u sebe vždy vše, takže je nezaskočí žádná potřeba kojence při výjezdu do světa.

„Když je žena mámou poprvé, vede to k přívalu smíšených emocí a může to být naprosto ohromující. Je to nejlepší věc, co se může člověku stát, ale může to být situace také velmi děsivá. Výsledky této studie dokazují, že bez ohledu na to, jak temně se mateřství může jevit, mámy mají neskutečné schopnosti to překonat a mít vše pod kontrolou. Je to obrovská změna a příval sebepochybování a obav, jak a zda to zvládnou, je to naprosto přirozené,“ tvrdí Claire Rayner ze společnosti Munchkin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat