Pozor na „sprchu“ aneb Pár tipů pro péči o naše nejmenší

Poté, co si přinesete z porodnice miminko, se váš život převrátí vzhůru nohama. Klidně se může stát, že ačkoli jste dosud měla život pevně zorganizovaný a prakticky nic vás nerozhodilo, najednou budete uprostřed chaosu. Jak si péči o kojence co nejvíce usnadnit a zpříjemnit? Máme pár tipů!

Vlhčené ubrousky. Skvělá pomoc, ale…

Vlhčené ubrousky, kterými v mžiku otřete zadeček nebo třeba i upatlanou pusinku svého miminka jsou sice „vychytávkou“, jež může šetřit čas, ale klidně se obejdete i bez nich. A co víc, některá miminka mohou chemikálie v ubrouscích špatně snášet (co si budeme namlouvat, nic moc přírodního v takových ubrouscích není). Takže zavzpomínejte, jak to dělaly vaše maminky, pořiďte si měkké látkové žínky, které v případě potřeby jednoduše namočíte ve vlažné vodě. Jednoduché, přírodní. A šeří i peněženku.

Sterilizovat bez práce

Sterilizování lahviček, dudlíků, kousátek apod., může zabrat celkem dost času, zvláště pokud vše poctivě vyváříte. Usnadněte si život a nechte výše jmenované věci „projet“ jedním krátkým, ale horkých cyklem v myčce (samozřejmě bez čisticích prostředků). Pokud máte například miminko, jež je alergické nebo trpí ekzémy apod., a vy musíte dbát na naprostou hygienickou čistotu oblečení, jež mu dáváte, můžete zkusit košilku nebo dupačky na pár vteřin zavřít do mikrovlnky (pozor ale na kovové části – s nimi dát oblečení do mikrovlnky nesmíte).

Pozor na „sprchu“

Snad žádný rodič toho při přebalování nebyl ušetřen – miminko si zrovna chvíli, kdy se nad ním maminka či tatínek sklání, aby mu vyměnili plenku, vybere k čůrání. A většinou bez problémů zasáhne překvapeného rodiče. Jenže ono si vaše dítko tuhle chvíli schválně nevybírá. Když mu rozbalujete plenku a vystavíte tak jeho tělíčko chladnému vzduchu, reaguje právě takhle. Proto se snažte dítě rozbalovat pomalu.

Relaxační hudba

Potřebujete miminko uspat nebo uklidnit (třeba cestou v autě)? Zkuste mu pustit potichu nějaké CD s relaxační, jemnou hudbou. Uvidíte, že budete klidnější i vy.

Bez botiček

Pokud vaše dítě nechodí, botičky nepotřebuje. Tak to prostě je. To, že mu je dáváte, nemá pro dítě význam, to spíše pro vás (kdo by ostatně odolal, když vidí v obchodech ty rozkošné botky pro nejmenší?). Ale když této své touze odoláte, ušetříte si čas i peníze.

Chování je dobré. Tečka.

Naše maminky byly většinou přesvědčené, že budeme-li dítě moc často chovat, zkazíme a rozmazlíme ho. Je to nesmysl! Děti se v naší náruči cítí bezpečně, proč mu ten pocit nedopřát co nejvíce? Hoďte za hlavu „zaručené“ rady „zasloužilých“ matek a chovejte,chovejte, chovejte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat