Pohlaví dítěte lze předpovědět i z jeho pohybů

Chcete mít o pohlaví miminka jasno i bez čekání na ultrazvuk? Existuje spousta rad, pověr a mýtů, které se prý nemýlí!

Jakmile se na těhotenském testu objeví dvě čárky, po odpadnutí prvních emocí začíná nastávající maminka přemýšlet o pohlaví miminka. Tak jistěže nejdůležitější je, aby bylo zdravé a dobře se vyvíjelo. Jenže ženská zvědavost dělá svoje. A touha po zjištění, zda v bříšku „bydlí“ holčička, nebo chlapeček, je zkrátka silná.

Věda versus zkušenosti napříč generacemi

Ano, pravdu odhalí ultrazvuk. Ovšem za ideálních podmínek. Gynekologickou předpověď může zmařit například momentální poloha plodu, množství plodové vody, kvalita onoho přístroje i samotné podmínky zobrazení. Možnost takového vyšetření navíc není ani v jednadvacátém století dostupná pro všechny. Třeba v Indii je od roku 1994 nelegální určovat pohlaví dítěte před jeho narozením. Co pak v takové situaci zbývá? Spolehnout se na lidové metody předešlých generací. A že jich není málo!

Holčička se více hýbe a chce sladkosti

Existují domněnky, že dívky bývají oproti klukům mnohem aktivnější a více se hýbou. Pokud tedy máte pocit, že vytoužený potomek několikrát denně cvičí pilates, vypadá to na nákup růžové výbavičky. Babské rady ji doporučují i tehdy, když maminka neodolá sladkostem a při spánku preferuje pravý bok. Na příchod malé princezny údajně ukazují také věčně teplé uši, akné, zvýšená mastivost vlasů a nesnesitelné ranní nevolnosti, které si nedají pohov ani po obědě. Stejně jako kulatý tvar bříška a fakt, že budoucí otec přibírá na váze společně s rodičkou. Tak praví prastaré mýty!

Chlapec kopne už ve čtvrtém měsíci

Po dvacátém týdnu gravidity jsou pohyby dítěte cítit zcela běžně. Ovšem v případě, že je žena zaregistruje dříve, a to někdy kolem 16. týdne, podle pověr čeká chlapce. Modrou barvu kočárku vybírejte také v závislosti na tom, zda se můžete „utlouct“ po kyselých okurkách a máte suché ruce. Že by vás v kalendáři mela zajímat spíše mužská jména, to signalizuje i lesklá hříva, jasně žlutá moč, častá chuť na milování, pomalý růst chloupků na nohou a nesnášenlivost vůní, které jste před otěhotněním měla ráda.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat