Život dětí z královských rodin nebývá jednoduchý

Představte si situaci, kdy máte velkou skříň a peněz na rozdávání, ale musíte celoročně nosit jenom šortky. Nebo že jako dítě nesmíte hrát on-line ani deskové hry. Šílenost? Kdepak, standardní stav. Tedy pokud se očekává, že jednou možná usednete na trůn.

Narodit se se zlatou lžičkou v ústech, a navíc do královské rodiny? Docela hezká představa. Ostatně, komu by se nelíbilo bydlet na zámku, nechat se vozit osobním řidičem a mít ložnici o rozloze většího bytu. Jenže vážně mají malí princové a roztomilé princezny tak šťastné dětství, jak si myslíme? To je otázka! Jaká pravidla, povinnosti a zákazy patří k jejich životu?

Ne každá hra je dobrá 

Děti si rády hrají, a to bez ohledu na věk. Ovšem ty s prestižních vladařských rodin mají hodně omezené možnosti, neboť se mohou věnovat pouze sportu. Naprosté tabu jsou pro ně on-line i některé deskové hry, jako třeba Monopoly. Ty si pro svůj komerční úspěch musel jejich tvůrce Charles Darrow nechat dokonce patentovat. Zatímco „obyčejné“ ratolesti jejich prostřednictvím zábavou formou pochopí základní principy trhu, následníci trůnu si kostkou asi nikdy nehodí. I sama britská královna Alžběta se mnohokrát vyjádřila, že hrát Monopoly je příliš zvrácené!

Nekonečné finanční možnosti, omezený šatník

Díky bohatství královských rodů si jejich členové mohou dovolit všechno oblečení světa. Co se týká třeba vnuků zmíněné panovnice, ti do svých osmi let musejí mrznout pouze v šortkách. Tak praví protokol! Příliš na výběr nemají ani v Japonsku, kde se „princátka“ na veřejnosti objevují pouze v tradičních robách.

Přezdívka? Co je to?

Kolik přezdívek má vaše dítě? Jistě se shodneme na tom, že skoro každý rodič jich pár vymyslí. Dost možná je budete svému potomkovi humorně připomínat i v dospělosti. Roztomilá oslovení k dětství zkrátka patří. Ne však třeba právě v Británii, kde princezna Charlotte bude vždy jen princezna Charlotte. Zdrobněliny zakázány!

Jedeme na výlet, ale každý zvlášť

Že by si takhle dva sourozenci a možní budoucí panovníci sedli do jednoho letadla, to by se také nemohlo stát. Kdyby totiž došlo k nehodě, případné úmrtí obou dědiců by všechno pořádně zkomplikovalo. Když už se královské děti dostanou někam mimo svou zemi, zpravidla jen proto, aby své rodiče doprovázely na různých ceremoniích, kde je bedlivě sledován každý jejich krok, gesto i pozřené sousto jídla.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat