Ranní těhotenskou nevolnost lze zmírnit pomocí jednoduchých kroků

Velké porce nebo železo obsažené v těhotenských vitaminech? I tohle k „ranní“ nevolnosti hodně přispívá! Jak na ni vyzrát?

Nevolnost během těhotenství, někdy nesprávně nazývaná jako „ranní“, je běžný a normální jev. Ze statistik vyplývá, že trápí více než polovinu gravidních žen, které ji začínají registrovat okolo pátého až šestého týdne od početí. Některé mají jen averzi na určité potraviny a pachy, jiné zvracení dohání na toaletu každou chvíli. Tak či tak, není to vůbec nic příjemného. A proto se mezi odborníky stále debatuje o tom, jak a čím by se tahle svízel dala zkrotit. Prý se na tu musí jít takhle!

Jezte méně, ale častěji

Kdo nic nedělá, nic nezkazí? I tak se dá nazvat hladovka, kterou si ženy často samy naordinují, protože se domnívají, že to pomůže. Není to ale ten nejlepší způsob, jak z téhle těhotenské šlamastyky vybruslit, varují lékaři. Podle nich je mnohem lepší vsadit na menší a častější porce, které tolik nezatíží citlivé zažívání. Místo třech velkých hlavních chodů si v průběhu dne dopřejte šest malých a výživných svačinek. Uspokojí vaše chutě, ale žaludek nebude tolik protestovat.

A zase zázvor

Skoro to vypadá, že není zdravotní nepříjemnost, se kterou by si starý dobrý zázvor neporadil. I na zmíněnou indispozici zabírá! Pokud čaj z něj připravený není vaším nejoblíbenějším občerstvením, dejte si alespoň zázvorovou sušenku, žvýkačku nebo limonádu. Sluší se také připomenout, že denní doporučená dávka zázvoru pro nastávající maminky jsou dva gramy.

Dejte si pozor na železo

Mnoho těhotenských vitaminů a doplňků stravy obsahuje železo. Ano, prvek je to samozřejmě důležitý, ale svou temnou stránku mívá také. Některé odborné studie naznačují, že v určitých případech zhoršuje nevolnost, proto je třeba jeho konzumaci dobře naplánovat. Pokud ho prostřednictvím nějakého výživového doplňku užíváte, učiňte tak večer před spaním a do ranního prázdného žaludku ho raději neposílejte.

Zůstaňte aktivní

Se zvládnutím nevolnosti dokáže pomoci i fyzická aktivita, myslí si odborníci. Zkuste se po předchozí poradě s gynekologem připojit třeba k hodině prenatální jógy. Osvědčí se i delší procházka nebo plavání. I vaše miminko si to užije!

Zdroje: onemedical.com, parents.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat