Přežít s dětmi v zimě bez úhony

Jakkoli je být rodičem nenapodobitelná a nádherná záležitost, stejnou měrou existuje jedna věc, která spolehlivě vytočí i toho největšího kliďase – hračky v obýváku. Tedy ne dvě nebo tři, ale odhadem tak pět set.

Děti v zimě – to je každý rok výzva. Jak snadná je starost o děti v létě, jakmile se venku ochladí a je sychravo a tma, stávají se z andílků malí čerti.

Běžte ven!

Samozřejmě, i přestože je venku zima, ven jít mohou. A to by fakt hodně pomohlo! A existují i vnitřní prostory, kde se může dítě docela dobře vybít, ale bohužel zima působí i na většinu dospělých (dobře – aspoň několik z nás), a tak i nám se nikam nechce. A nakonec tím nejvíc trpí náš obývák. Děti by za normálních okolností mohly směle soutěžit v „Lenochovi roku“, ale jen do té doby, než se dostanou do obývacího pokoje. Z toho se rázem stane hotové bitevní pole.

Aspoň kousek řádu v chaosu

Existuje spousta lidí, kteří mají dům jako ze škatulky. A pak jsou ti ostatní. Ti, u kterých sice částečně vládne chaos celoročně, ale od listopadu do března je kuchyňský stůl centrem malířského ateliéru a manufaktury na cokoli a obývací pokoj se změní v Lego svět, dům pro panenky se zahradou a výběhem pro koně nebo parkoviště pro několik desítek autíček. A to vše uspořádané podle principu chaosu.

Tohle je můj obývák, sakra!

Když jsem minule zase šlápla na kostku z Lega, na skákající noze uklouzla na autíčku a před zlomeninou mě zachránila jen věž z polštářů, už nade mnou stál můj potomek a zlobil se, že jsem mu zbořila jeho celodenní úsilí. „Ale tohle je sakra můj obývák!“ vyletělo ze mě tehdy. A pozor! Ačkoli se zdá, že nás děti vůbec neposlouchají, když jim vštěpuje moudra do života, poslouchají. Protože moje dítě mi na to odpovědělo: „Ale vždycky nám říkáš, že se máme rozdělit…“

Rozhodla jsem se tedy pro podobnou strategii a jako obývák a pracovnu využívám jejich dětský pokoj. Abych mohla kontrovat stejně, až se zase budou chtít vrátit do svého pokoje. Počítám – tak v 16 to přijde. 

Zdroj: názory autora, kidshealt.com, healthline.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat