Zrovna tento muž bude dobrý táta

Někteří muži jsou skvělými partnery, ale selhávají v roli otce. Jak je to s tím vaším? Bude dobrým tátou? To poznáte podle těchto signálů!

Nikdo nezná odpověď na to, zda ten chlapík, který vám učaroval, se s rolí otce dokonale sžije. Dokud nepřijde ten správný čas, vy na svém těhotenském testu neuvidíte dvě čárky, neoznámíte to svému partnerovi a společně neprojdete všemi nástrahami gravidity od ranních nevolností po porod a následnou péči o miminko, nic není jasné. Ale co když existují jisté známky toho, že zrovna tenhle muž bude dobrým tátou? Tady jsou!

Co řekne, to platí

V překladu to znamená, že má svoje zásady, což je dobře. Podle psychologických profilů mají zásadoví lidé lepší zdravotní návyky, žijí ve stabilnějších manželstvích a udržují si stálé zaměstnání. Skvělý příklad pro dítě!

Je trpělivý

Trpělivost je ctnost, zvláště pokud jde o děti. Jelikož jsou ratolesti temperamentní a nepředvídatelné, chce to notnou dávku pochopení. V případě, že vám partner ochotně vysvětluje, jak zacházet s novým kuchyňským robotem, rád vám převypráví konec filmu, který jste tak úplně nepochopila, nebo hodiny hledá tu nejvhodnější trasu pro výlet, má dispozice stát se skvělým rodičem.

Naslouchá

„Já, já, jenom já!“ Egocentrické osoby zahleděné do sebe nevidí nalevo ani napravo a především poslouchají samy sebe, ne své okolí. To benefity dobrého posluchače není třeba připomínat. Zajímají ho vaše potřeby, ptá se a čeká na odpověď. Jestli tohle váš partner zvládne, nebude lhostejný k touhám svých dětí. A to nejlepší na konec. Pokud je muž dobrým posluchačem, vaše děti mu svěří lecjaké tajemství.

Působí důvěryhodně

Jednou z nejdůležitějších věcí, které dítě potřebuje, je cítit se bezpečně. Ve skutečnosti se miminko naučí důvěřovat svým rodičům, protože oni jsou první lidé, kteří se o něj mají postarat. Důvěryhodnost je obrovská vlastnost, jež je pro rodičovství nesmírně potřebná.

Komunikuje

Protějšek se uzavírá do sebe, od problémů utíká a nechce je řešit? Ups. Dítě ho v tomhle směru nejspíš nezmění. Přitom komunikace je pro vztah muž-žena i muž-dítě (hlavně v pubertálním věku) klíčová a předchází nedorozumění.

Upřednostňuje rodinu

Pokud partner upřednostňuje rodinu, bude pravděpodobně dobrým tátou, o tom není pochyb. Vždy je totiž ochoten věnovat čas a úsilí, aby se postaral o vás a vaše děti.

Má dobrý vztah sám k sobě

Jestli toužíte rozklíčovat, zda žijete s někým, kdo se rodičovské role zhostí s grácií, zaměřte se na to, jaký je jeho vztah k sobě samému. Bývá na sebe tvrdý? Chová se flexibilně? Odpovědi máte před sebou.

Zdroje:názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat