Jak vybrat paní na hlídání?

V dnešní době není paní na hlídání nic výjimečného – ne všechny ženy mají možnost vyzvedávat děti odpoledne ze školy nebo je vodit do kroužků. Při výběru takovéto pomocnice je však nutné dodržet určitá kritéria.

Co vlastně chcete

Než se pustíte do hledání, zamyslete se, co by vaše paní na hlídání měla splňovat. Chcete někoho, kdo už má vlastní děti, nebo někoho, kdo se živí jako „profesionální chůva“? Nebo to může být studentka, která vyzvedne děti ze školy? Představovali byste si zdravotnici, nebo třeba učitelku? A trváte na tom, aby to byla žena? Nebo je pro vás rozhodující, aby to byl někdo, koho znáte? Možností je spousta. Proto si s partnerem nejprve sedněte a ujasněte si představy.

Trocha průzkumu

Poptejte se ve svém okolí, zda má někdo zkušenosti s paní na hlídání. A pokud někoho takového najdete, vyzpovídejte ho. Můžete se dovědět zajímavé maličkosti důležité pro vaše rozhodování. A možná získáte kontakt na někoho, kdo se bude hodit přesně k vašim dětem.

Koukněte na internet

Pokud vám vaši přátelé nebo kolegové nepomohou, prostě se spolehněte na zprostředkovatelské agentury nebo internet. Stránek, kde lidé nabízejí hlídání, je několik, stačí je pořádně prohlédnout.

Ale rozhodně dejte na osobní setkání

I když vám internetový profil napoví hodně, rozhodně na něj nespoléhejte úplně. S uchazečkou nebo uchazečem se rozhodně setkejte a pořádně ho vyzpovídejte. Pořádně se na pohovor připravte a zapište si všechny pro vás důležité věci, na které se chcete zeptat a zeptejte se na ně. Dobré je pozvat uchazečku v době, kdy jsou doma děti – to ony s ní budou trávit nejvíce času a je nutné, aby si společně „padly do oka“. Berte jejich názor při rozhodování v potaz!

Vyžadujte reference

Požádejte potenciální paní na hlídání o kontakt nejméně na dvě osoby, které vám poskytnou další informace a potvrdí ty, jež jste se dověděli během pohovoru. Uvědomte si, že jí svěřujete na starost své děti. Nikdy nemůžete být dost opatrní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat