Je čas odpočinout si od dětí

I ty nejklidnější matky si potřebují odpočinout. Tyto jasné znaky prozradí, kdy je nejlepší dát si zase pauzu!

Když se přistihneme, jak mluvíme s kamarádkou jako na své děti. Když tmavé kruhy pod očima až podezřele připomínají oči pandy. Když jediný obchod s oblečením, který jsme v posledních týdnech navštívili, prodává pouze dětské oblečení. A pokud už vaše vlasová linie vypadá jako nechtěná balayage barva, pak je čas dát si malou přestávku od toho, být mámou.

Protože jedno je jisté: Pokud maminka není odpočatá, organizace rodiny se zhroutí jako domeček z karet. Aby k tomu nedocházelo, měly by si maminky (ale i tatínkové) všímat varovných signálů a známek přetížení. A existuje celá řada, která sama o sobě stále působí neškodně.

Vyvinula se u vás intolerance alkoholu

Chodili jste ven s nejlepšími přáteli alespoň třikrát týdně, dnes věci vypadají úplně jinak. Když už se někdy dostanete alkoholu, jedna sklenička vám úplně stačí.

Telefon je branou do vnějšího světa

Když už mluvíme o nejlepších přátelích: Od vašeho posledního setkání uplynuly věky. Pouze mobilní telefony vám umožňují zůstat v obraze.

Při přípravě jídla neděláte rozdíly mezi dítětem a partnerem!

Jako rodiče předvídáte každé pokrmové přání svého dítěte a při podávání mu samozřejmě jídlo nakrájíte na menší kousky. Ale pozor! Pokud začnete krájet jídlo na malé kousky a odřezávat okraje chleba i svému partnerovi, pak je to jasný náznak, že je potřeba dlouhé pauzy.

Můžete nakupovat, ale musíte to udělat rychle

Procházet se ulicemi a nakupovat, co si vaše peněženka může dovolit? O tom si mohou vystresované maminky nechat jen zdát. Pokud už nakupujete pouze online, pak je nejvyšší čas předat dítě své polovičce a na dalších 3–5 hodin se odplížit do centra města.

Přemýšlíte, kdy bylo poslední rande

Vychutnat si luxusní jídlo se svou drahou polovičkou, k tomu si dát sklenku vína a hodiny si povídejte. Připadá vám to jako před světelnými lety? Pak to chce pauzu a rande mámy a táty!

Vážně jsou animované filmy vaše oblíbené?

Milujete filmy a kdykoli vyšel nejnovější hollywoodský trhák, byli jste první, kdo ho viděl. Pokud už ale nevíte, co se aktuálně promítá v kinech kromě animovaných filmů, a znáte všechny kreslené postavičky jmény, pak je NALÉHAVĚ čas na přestávku od rodičovství.

Vaše kořínky jsou delší než celá délka vašich vlasů

Ombré vzhled je něco z roku 2016 - a pokud se vám vlasy podezřele podobají tomuto trendu, pak je nejvyšší čas kontaktovat svého kadeřníka a domluvit si sezení v délce minimálně 4 hodin včetně rozsáhlé masáže hlavy.

Na vaší oblíbené kabelce je prach

Je to váš poklad, váš nejcennější kousek, vaše pýcha a radost, stálý společník – vaše oblíbená kabelka. Ale nevejdou se tam plenky, vlhčené ubrousky, odpolední kaše, bryndáčky, přebalování a hračky...Takže je na čase z ní setřít nános prachu a vzít si ji znovu – třeba na rande s tátou. Bude to dobré nejen pro vás, ale i pro vaše děti. Pohodová máma je totiž ta nejlepší máma.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat