Malého génia můžete mít doma i vy. Je třeba ho správně podpořit

Jako rodiče můžeme inteligenci svého dítěte významně ovlivnit! Na co bychom se měli zaměřit, pokud chceme, aby z našeho potomka vyrostl inteligentní jedinec?

Kojit ho

O přínosech dlouhodobého kojení snad už v dnešní době nikdo nemůže pochybovat. Některé ze studií nicméně naznačují, že kojené děti bývají oproti svým nekojeným vrstevníkům ve škole o něco chytřejší…

Servírovat mu zdravá jídla

Další z výzkumů pak potvrdil, že pokud rodiče dávají svému dítěti stravu, jež je bohatá na cukry a tuky, vývoji jeho mozku to dvakrát neprospívá. Naopak potraviny, jako je ovoce, zelenina, kvalitní bílkoviny či ryby mají efekt vysoce pozitivní!

Číst mu

Čtěte dětem už od útlého věku, později se jej snažte povzbuzovat k přemýšlení nad textem, který mu předčítáte (snažte se mu klást doplňující otázky, zkoušejte spolu vymyslet alternativní konec příběhu apod.). Budete tak rozvíjet jeho fantazii, jež je pro vývoj a myšlení dítěte velmi důležitá.

Vést jej k hudbě

Dříve bylo zvykem, že pokud to bylo jen trochu možné, bylo dítě vedeno k výuce hry na nějaký hudební nástroj. A jak se zdá, mělo to svá opodstatnění – některé studie totiž naznačují, že pokud se dítě brzy začne učit hrát, bude chytřejší než jeho vrstevníci.

Nadchnout ho pro pohyb

Také pohybová aktivita má podle vědců na mozek dítěte pozitivní vliv. Takže dohlédněte na to, aby mělo dostatek pohybu, který dnešním dětem tolik schází.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat