Maličkosti, díky nimž si budete doma blíž

Rodina je nejdůležitější jednotkou na světě. A platí to i dnes, v uspěchané a moderními technologiemi prošpikované době. Jak zajistit, aby vám „neprotekla mezi prsty“ a abyste si všichni byli tak blízko, jak je to jen možné? Stačí až překvapivě málo.

Každý den stejný kolotoč – děti do školy, rodiče do práce, večer se všichni sejdou, ale každý si všímá svého… A najednou jsou děti skoro dospělé a vy jste si je vlastně ani neužili. Prostě vyrostly, aniž byste byli opravdu rodina. Tak pokud vás v dnešní uspěchané době tenhle scénář také straší, vězte, že se mu dá snadno předejít.

Společné večeře jsou základem

Během týdne je to skoro nemožné, aby se celá rodina sešla u stolu a společně (bez televize v pozadí) probrala den. Ale snažte se o to co nejčastěji! Kdykoli to jen bude možné, udělejte si z večeře příležitost ke společenské rodinné události. Minimálně o víkendu, to najdete čas i na nějakou tu specialitu, kterou své rodině předložíte. Během týdne nezáleží na tom, co podáváte, ale abyste byli spolu u stolu! A zapomeňte na ono pověstné „bez povídání“!

Připravte je dohromady

Když už jsme nakousli večeře o víkendu, proč byste do jejich příprav nemohli zapojit všechny členy domácnosti? Jistě, bude to trvat dvakrát tak déle, než kdybyste vařili bez dětí, ale budete spolu a budete něco tvořit! Navíc pak ještě společně svůj výtvor sníte. Ideální rodinná aktivita!

Tohle jsou naše tradice

Tradice a rituály jsou velmi důležité. Ale proč byste se měli omezovat jen na ty společenské a na oficiální svátky, jako jsou Vánoce apod.? Vytvořte si vlastní! Co třeba každý první červencový víkend vyrazit na nějakou rozhlednu, strávit první jarní den v ZOO nebo na Štěpána nakrmit labutě zbytky vánočky? Společné tradice rodinu utužují, tak si jich vymyslete, kolik se vám bude chtít!

Nechávejte si vzkazy

Na první pohled hloupost, ale potěší. Maličkosti, kterými dáte druhému najevo, jak je pro vás důležitý, by se neměly podceňovat!
A tak můžete nechat dětem u svačiny lísteček se vzkazem, že jim držíte palce na písemku, manželovi, že ho milujete, manželce, že je nejdůležitější osobou vašeho života. Fantazii se meze nekladou!

Nejen poslouchat, ale i naslouchat!

A to nejdůležitější na konec. Mluvte spolu! Probírejte, co vás trápí, baví, těší, o čem sníte… Naslouchejte si navzájem a podporujte se. A platí to pro děti i dospělé!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat