5 hloupostí, které slýchají rozvedené maminky

23.07.2015 | Děti a rodina

Pokud patříte mezi mámy, které po rozvodu samy vychovávají děti, možná vám budou následující věty připadat povědomé.

Rozvod je součástí života řady rodin, ale stále na něj řada lidí neumí reagovat. A tak rozvedené maminky slýchají (i když třeba v dobré víře vyslovené) nejrůznější nevhodné rady a „hlášky“.

1. „Páni, to jsi vysoudila ale hodně vysoké/dost mizerné alimenty!“

Výše alimentů je soukromá informace. Pokud se vám s ní kamarádka svěří, nijak extra ji nekomentujte. Jistě, pokud si vám postěžovala, že jí peníze skoro nevystačí, pak jí nabídněte útěchu, ale naznačovat, že je její chyba, že nedostává na děti víc, je neomalenost.

2. „Tak aspoň že ti zůstal byt...“

Jistě, to je bezesporu dobrá zpráva. Ovšem upřímně, spousta rozvedených maminek by se části bytu klidně vzdala, jen aby děti měly tátu.

3. „Já jsem ho nikdy neměla ráda!“

Možná si myslíte, že své kamarádce vyjadřujete účast, ale vlastně říkáte, že si za muže a tátu pro své děti vybrala neschopného idiota, což vy jste věděla od začátku, ale ona si toho nějak nevšimla…

4. „Aspoň si jednou za čas od dětí odpočineš!“

Střídavá péče či každý druhý víkend s tatínkem jsou náročné pro všechny strany. Takže říkat mamince, že je skvělé, že děti nějaký čas neuvidí, je jedna z největších hloupostí, co můžete vypustit z úst.

5. „Když děti tátu potřebují...“

Skvělé. Tady je jeho číslo, zavolejte mu a připomeňte mu to, protože on od nich odešel a nejeví o ně zájem. Pokud je tohle případ vaší kamarádky, podobné rady si nechejte pro sebe. A pokud se děti s tatínkem normálně stýkají, pak tátu mají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat