Proč je důležité mít babičku

V dnešních rodinách spolu většinou nežije pohromadě několik generací, přesto je důležité, aby vaše děti vídaly své prarodiče. Proč?

Co si vlastně mohou říct dvě generace, které mezi sebou dělí klidně i víc než půl století? Možná si sama vzpomenete, že mnohé. Jen zapátrejte v paměti, jak jste si prázdniny u babičky vždycky užívala!

Mimochodem, babičky jsou důležité nejen pro děti, ale i pro nás dospělé. Pokud máte to štěstí, že babičku stále máte, využijte toho! Vy i vaše děti se totiž můžete mnohému přiučit. A navíc se v přítomnosti babičky budete cítit prostě skvěle!

Jak to ty babičky vlastně dělají?

Vždycky dokáží zvednout sebevědomí

Pro ně jsme ty nejlepší, nejkrásnější, nejchytřejší, nejúžasnější… Prostě nás milují jen proto, že jsme se narodily. A to je úžasný pocit!

Mají spoustu skvělých tipů a rad

Nejde o to, jestli má vaše babička vysokou školu nebo základní. Na tom přeci vůbec nesejde! Babičky získávají moudrost věkem, zkušenostmi. A tak nám mohou prozradit spoustu dobrých tipů, na které bychom samy prostě nepřišly. Ať už se jedná o vaření nebo vztahy – ona měla s manželem také krizi, takže poradí, jak ji s partnerem vyřešíte vy.

Vědí, že ani vaši rodiče nebyli dokonalí

Pamatujete, jak jste s nadšením naslouchala historkám o tom, že vaše maminka byla v pubertě pěkné číslo nebo že jako malá nosila ze školy poznámky? Není od věci připomenout si, že i vaši rodiče tápali, byli dětmi a vůbec neodpovídali tomu obrazu, který o sobě vytvořili, když jste byla malá. A že nejsou dokonalí dodnes.

Vždycky se postaví za vás

Vždycky. Protože jste její vnučka. A to jí jako důvod stačí, aby vás podporovala a důvěřovala vám.

Mají naprosto úžasné retro doplňky

A co víc, klidně vám tu starou kabelku, co se povalovala na půdě posledních 35 let, věnuje. A ještě se podiví, že ten krám chcete nosit (samozřejmě že ano, vždyť je tak úžasně retro!).

Jsou neskutečné kuchařky

Babiččiny dobroty si budete pamatovat ještě v době, kdy sama budete babičkou. Tak to prostě je. Její recepty si budete hýčkat jako největší rodinný poklad.

Dokáží vyprávět

Zažily doby, které vy si jen tak představujete. A necháváte si o nich vyprávět. Navíc poslouchat o rodinné historii je mnohdy napínavější a poutavější než romantický thriller! Jako pamětnice jsou babičky nenahraditelným zdrojem.

Dokáží udržet tajemství

Můžete se jí svěřit s čímkoli. Neprozradí vás, to by své vnučce nikdy neudělala!

Vždycky je připravena vás obejmout, kdykoli to potřebujete. Oplaťte jí to!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07
54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat