Diskuse na téma Ekzém a tvrdá voda

Řeším teď poměrně velký problém. Asi před třemi měsíci jsem se přestěhovala a v té době se mi začal objevovat ekzém. Nejdřív jenom na ruce, ale postupně se mi začal šířit. Doktorka mi řekla, že to vypadá na nějaou alergii, ale alergií jsem nikdy netrpěla. Známá mi řekla, že to může být vodou, že je tam, kde bydlím hodně tvrdá, ale nevím... máte někdo zkušenost, jak lze tvrdost vody zjistit? Nevím vůbec na koho bych se měla obrátit, jestli to jde jen tak, kolik to případně stojí.. Děkuju za jakoukoliv radu.

Karolis95 11.01.2024

Ahoj měla jsem to taky jak jsem cestovala z bytu kam sem jezdila kvůli vejšce. Neřešil také někdo problém alá trvdá voda?

Tichavka Karolis95 14.01.2024

Ahooj jo je to prý celkem běžné. Trpěla jsem tím také, když jsem dojížděla za partnerem. U něho byla voda úplně jiná než na co jsem byla zvyklá z domu. A také jsem trpěla na suchou pleť a ekzémy. Já to teda vyřešila tím, že jsem zařadila doplňky stravy, které tu pokožku hydratují. Takže beru už delší dobu kolagen a vitamín D (objednávám na King ray) a tělo si po sprchování mažu. Teď už ničím takovým netrpím. :)

anastaziaa 19.12.2023

Mně se to hodně zlepšilo co je začala užívat https://www.houbicky.eu/housenice-cinska-cordyceps-sinensis-120-kapsli/ opravdu to doporučuju a nejen na to, pomohlo mi to po všech stránkách ;)

Ilona 25.11.2022

Má tu prosím někdo citlivou a ploblematickou pleť? Já s tím docela dlouhodobě bojuju, taky akné se mi moc nedaří se zbavit. Potřebuji si koupit tedy kosmetiku, co je šetrná a sedne mi. Hledám hlavně něco na čistění pleti. Co se osvědčilo vám? Jaká kosmetika je podle vás supr na tento tip pleti?

Simona 23.05.2022

Koupila jsem si konopnou mastičku na promazávání takže se mi nedělají suchá ložiska a celkově pokožku už nemám tak suchou.

Bety-tyna 23.09.2021

Od firmy Dionela máme filtr na pitnou vodu, moc si ho chválíme a nad tímhle jsem taky už uvažovala

Romča 04.09.2021

My máme tenhle filtr https://www.dionela.cz/sprchove-filtry/c-80 na chlór a hodně nám to s ekzémem pomohlo

Lucie 22.03.2021

Holky a co pračka a tvrdá voda? Používáte, přídáváte nějaké změkčovače?

Markéta Lucie 11.04.2021

Když jsme bydleli v minulém bytě tam vůbec nebyl s vodou problém a s žádnými změkčovači jsem neměla zkušenost..ale v novém domě je to peklo. Objednala jsem změkčovač na alpiku, byli na něj super recenze a budu doufat, že mi minimálně pračka poděkuje..

květa 16.05.2018

Mě po 35 letech zjistili, že trpím atopickým ekzémem a to bych vám teda nepřála :( každopádně jestli je tady někdo kdo se s tímhle také potýká,zajímalo by mě co na to používate.

Libuše květa 15.10.2018

Mně se teda ekzému povedlo zbavit díky přírodní léčbě, kdy je potřeba se nejdřív začít pročišťovat zevnitř a až poté je to vidět zvenku.

Máme také nějaké problémy s vodou. Nejenže po koupání máme všichni sušší pokožku než kde jinde, ale například kytkám ve váze se voda kazí do druhého dne. Přemýšleli jsme o nějakém rozboru. Kam vodu vzít nevíte?:-/

lilibe 12.06.2012

Ahoj, tak voda mi na pokožku vadí taky, po sprše ji mívám hodně vysušenou, takže bez tělového mléka ani ránu:( Mě v lékárně řekli, že je to normální a děje se to běžně. Pokud je to tvrdou vodou, tak to mám asi smůlu, protože bydlím v paneláku a tam asi těžko nějaký filtr dostanu. Ale díky za odkaz, jsou tam užitečné informace o tvrdé vodě, co jsem vůbec nevěděla, takže jsem zase o něco chytřejší :)

Lukáš Hovorka lilibe 12.06.2012

Dobrý den, nemusí jít pouze o filtr, jaký nabízí firma v níže uvedeném odkazu. Dnes jsou i společnosti, které vyrábí filtr přímo na vodovodní baterii a je jedno, zda ho umístíte do koupelny, nebo do kuchyně. Jako u každého filtru později pouze řešíte výměny filtračních prvků :-)

Marťa 12.06.2012

Ahoj, já s tímhle zkušenosti mám poměrně velké. Kvůli dětem jsme museli do baráku koupit filtr, protože obě od malinka trpěly atopickým ekzémem. Tvrdost vody by ti měli zjistit opravdu dodavatel vody nebo existují firmy, které se tímto problémem zabývají. My kupovali filtr u firmy softwater a jsme s ním spokojení. Je to sice nákladné řešení, ale nám se zatím vyplácí. Rozhodně ale nejprve požádejte o radu odborníka, než se do něčeho pouštět bezhlavě:-)

Magdis Marťa 12.06.2012

Hledala jsem nějaké informace o těch změkčovačích a zajímalo by mě, jak to probíhá, když projevíte zájem o test tvrdosti vody? Zavazuje mě to nějak si u nich něco pořídit? :-O

Marťa Magdis 12.06.2012

Vůbec ne:-) Mrkni se na stránky http://www.softwater.cz/, najdeš tam hodně informací a pokud chceš info tak jim stačí napsat nebo zavolat, jsou vážně ochotní a hlavně rychlí, když to potřebuješ rychle vyřešit;-)

Olda Marťa 14.02.2017

Dobrý den, zajímalo by mě jak se projevovaly problémy s tvrdou vodou u vašich dětí, naše dcera má taky atopický exem a myslím si že taky máme problém s tvrdou vodou. Předem děkuji.

Stan 12.06.2012

Ahoj, tak úplně nejjednodušší je koupit někde tester, ale ten asi nebude úplně přesný. Pokud bys chtěla odborný rozbor, tak ten by podle mě měl udělat dodavatel vody. Bohužel neporadím, kolik to může stát, protože zkušenost s tím nemám. Jestli ti to ale způsobuje nějaké zdravotné komplikace, nejspíš by neměl být problém si o to zažádat.

OFFTOP Stan 10.12.2013

Nejjednodusi je napsat do vodaren a informaci si vyzadat, dokonce ji maji na strankach zverejnenou. Nic nekupovat.


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat